Răsturnare de situație în cazul tabloului de Picasso găsit la Tulcea. Totul a fost o farsă

Data actualizării: Data publicării:
tablou picasso copie

Lovitură de teatru în cazul tabloului de Picasso pe care o româncă stabilită în Olanda spune că l-a găsit într-o pădure din judeţul Tulcea. A fost o farsă pusă la punct de doi producători de teatru din Belgia, a aflat televiziunea olandeză de stat.

Mira Feticu, scriitoarea care a dezgropat copia tabloului de Picasso, a vorbit la Digi24 despre această farsă. Urmăriți declarațiile în videoul de mai sus.

Producătorii de teatru belgieni au îngropat la sfârşitul lunii o copie a picturii "Cap de Arlechin" în apropiere de Tulcea, apoi au trimis scrisori anonime în care anunţau unde este o pictură celebră, furată împreună cu alte capodopere acum şapte ani de la un muzeu din Rotterdam.

Scrisorile au ajuns la trei adrese din Olanda şi trei din România, dar numai românca şi un prieten de-al ei se pare că au căzut în plasă.

Femeia, care a scris şi o carte despre jaful pus la cale de bandă de hoţi români, a venit în ţară împreună cu un prieten, a urmat instrucţiunile, şi a dezgropat pictura.

Cei care au pus la cale gluma şi-au anunţat printr-un e-mail victimele şi au povestit că farsa este inspirată din piesa de teatru "Copia adevărată" care a avut premiera joi la Anvers. În scenariu, personajul principal este un falsificator de tablouri.

Citește și Semnele de întrebare din povestea tabloului pictat de Picasso, furat din Olanda și găsit în România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri