Rata de infectare scade din nou în București. A ajuns la 2,62 la mie

Data actualizării: Data publicării:
Testare pentru depistarea infectării cu COVID-19
Testare pentru depistarea infectării cu COVID-19. Foto: Getty Image

Continuă să scadă incidența cazurilor de COVID-19 în Capitală. Potrivit celor mai noi date de la DSP, azi este de 2,62 la mie. În aceste condiții, restaurantele și sălile de spectacol din București ar urma să se redeschidă de mâine. La ora 11 a început o ședință a Comitetul Municipal pentru Situații de urgență, pentru a fi decise noi măsuri de relaxare.

Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu vineri, când rata de infectare a scăzut la 2,98 de cazuri la mia de locuitori pe ultimele 14 zile, chiar sub pragul de 3 la mie. Ieri a fost înegistrată o nouă scădere, la 2, 86 la mie.

Potrivit reglementărilor legale, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că hotărârea care va fi adoptată de CMSU Bucureşti va intra în vigoare luni, la ora 00,00.

„Fiecare se poate organiza de luni în colo să deschidă sălile de spectacol şi restaurantele la interior şi doar în proporţie de 30%”, a mai spus prefectul Capitalei.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri