Reacția ministrului Tătaru după ce Alexandru Rafila a izbucnit în râs la declarațiile sale

Data publicării:
Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, sustine o conferinta de presa la sediul Guvernului
Nelu Tătaru a declarat vineri că, în următoarele zile, în România va exista o creștere progresivă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

"Am pretenția de la cei care înțeleg mesajul meu să-l poată transpune pe înțelesul tuturor, dacă eu nu am reușit", a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, după ce profesorul Alexandru Rafila a izbucnit în râs când a fost rugat să comenteze o declarație a ministrului Tătaru cu privire la situația epidemiei de coronavirus din România.

"Nu am discutat cu profesorul Rafila în ultimele zile. Noi avem un Comitet științific care ne prezintă zilnic evaluările pe care le raportează și Comitetul pentru Comunicare Strategică. Cred că dumnealui și-a dat seama, poate după emisiune, și va încerca să explice tocmai explicațiile pe care eu le-am dat privind evoluția pe trendul ascendent, dar ascendentul manifestându-se de la o zi la alta cu un număr mai mic de cazuri, chiar dacă este în creștere progresivă. Mă repet, am pretenția de la cei care înțeleg mesajul să-l poată transpune pe înțelesul tuturor dacă eu nu am reușit", a declarat ministrul Tătaru.

Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății a fost marți invitatul emisiunii „Marius Tucă Show” și a fost rugat să comenteze afirmațiile lui Nelu Tătaru.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca și intensitate a creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta - nu suntem în scădere - suntem în momentul în care, dacă respectăm în următoarele săptămâni niște lucruri, ar trebui să ajungem la un platou. (...)”, a fost prima declarație la care Alexandru Rafila a început să râdă.

„Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă decât prima, în condițiile în care dacă atunci acționa un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte de concetățenii noștri”, a fost a doua declarație a lui Nelu Tătaru, la care Alexandru Rafila a râs.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri