Reacția Olandei după ce ambasadoarea sa a fost văzută cu Nelu Iordache

Data actualizării: Data publicării:
ambasador_olanda

Ambasada Olandei la București a oferit joi o poziție oficială după ce în presă au apărut imagini în care ambasadoarea Stella Ronner-Grubacic apare alături de Nelu Iordache, un controversat om de afaceri.

DSrUyYvWkAE-tr1
Foto: cancan.ro

Ambasadoarea Olandei la București, Stella Ronner-Grubacic, a participat la o cină alături de Nelu Iordache, condamnat în primă instanță la 6 ani și 3 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac - Arad. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Câteva zile mai târziu el a fost achitat în dosarul Transalpina (Detalii aici). Totodată, Iordache mai e acuzat și că a prejudiciat Poșta Română cu aproape 7 milioane de euro.

Cina ar fi avut loc pe 31 decembrie, la un hotel din Brașov.

Pozitia oficială a Ambasadei Olandei:

„Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubacic și familia sa au petrecut o vacanță de ski privată în Poiana Brașov. Doamna Ronner-Grubacic nu se afla acolo în calitatea sa oficială.

Hotelul unde a fost cazată familia sa a organizat o cină cu ocazia Revelionului, la care au participat sute de invitați. Nu a existat nicio consultare prealabilă cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masă.

Olanda urmărește activ evoluția statului de drept în România, referitor la care recent a fost făcută o declarație, împreună cu alte șase țări europene, în data de 21 decembrie.”

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri