Record negativ de intervenții pe munte. Șeful Salvamont: Am avut oameni în papuci, în sandale. Muntele nu înseamnă moarte și suferință

Data actualizării: Data publicării:
salvamont interventii
Record negativ de intervenții ale salvamontiștilor. Foto: Facebook/Salvamont Câmpulung Muscel

Record de intervenții ieri pe munte, pentru sezonul de vară. În numai 24 de ore s-au înregistrat 35 de apeluri la Salvamont. Peste 50 de turiști au fost recuperați de pe munte, dintre care 7 au ajuns pe mâna medicilor. Cele mai multe apeluri au fost la Salvamont Neamț, urmat de Bacău și Sibiu. "Foarte, foarte multe accidente s-au datorat echipamentului necorespunzător. Am avut la altitudine oameni care nu aveau acest echipament corespunzător, în special încălțăminte", a declarat șeful Salvamont România la Digi24.

De altfel, luna august se dovedește a fi cea mai grea lună din an pentru salvatorii montani.

"Foarte, foarte multe accidente s-au datorat echipamentului necorespunzător. Am avut la altitudine oameni care nu aveau acest echipament corespunzător, în special încălțăminte. Am avut oameni în papuci, în sandale, total necorespunzătoare pentru munte și de aici au apărut entorse, luxațîi, fracturi sau oameni care au mers cu copii pe munte sau cu bagaj foarte mult și la un moment dat au fost epuizați. Ne-au solicitat să îi ajutăm, a trebuit să intervenim în astfel de situații să îi recuperăm de pe munte. Au fost și căderi de la înălțime, au fost și persoane care s-au accident în traseele de alpinism", a declarat, la Digi24, Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România.

"Toate aceste accidente înseamnă suferința unui om, tristețea unei familii, înseamnă câteodată decese pentru că avem deja foarte mulți morți și în această lună. Deci trebuie să fim atenți ca muntele să fie un punct mare de atracție, nu un factor generator de tristețe și de suferință", a mai spus Cornoiu la Digi24.

Salvamontiştii din întreaga ţară au fost solicitaţi să intervină, în ultimele 24 de ore, la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane - 35 de cazuri, recordul negativ al acestei luni, fiind salvate peste 50 de persoane.

''O zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane, recordul negativ al acestei luni. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 35 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor'', se arată duminică și pe pagina de Facebook a Salvamont.

Cele mai multe apeluri au fost în Neamţ, Bacău, Sibiu, Zărneşti.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 52 de persoane. Dintre acestea 7 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 41 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri