REPORTAJ Călătoria cu trenul în pandemie, o experiență greu de uitat. “Distanțare este, se vând toate locurile din tren”

Data publicării:
mai multi tineri vor sa urce in tren pe peron, in gara de nord
Cum se circula cu trenul în pandemie. FOTO: Agerpres

Călătoria cu trenul în această perioadă poate fi o experiență periculoasă. Deși oamenii au început să poarte mască, iar polițiștii spun că fac verificări în mod constant, călătorii stau mai mult înghesuiți. Pe lângă distanțarea imposibilă, călătorii acuză și lipsa unei minime igiene în vagoane.

Apă? Și acolo? Ce ar trebui să fie?

Săpun, dar nu este! Știți cum este problema? Sunt mulți care intră, îl ia și pleacă! L-au și luat?

Așa se întâmplă, așa e lumea civilizată la noi.

Și dezinfectanți?

Sunt în celălalt vagon!

Cu astfel de dotări în vreme de pandemie a plecat unul din trenuri din București spre Iași. Conductorul spune că ele erau, deși la verificare au dispărut.

Șef de tren: Distanțarea, este.. se vând toate locurile din tren, e o directivă europeană.

Reporter: Există dezinfectant, săpun?  

Șef de tren: Da, da, săpun la toalete, dezinfectant, aparate speciale.

Și este cu siguranță ultima problemă a călătorilor mai ales la un drum lung cu trenul.

"Majoritatea o poartă doar pe gură și nu o poartă cum trebuie și pe nas. Nu există distanțare socială, toată lumea stă ca înainte de pandemie în tren. Părerea mea este că ar trebui să fie măcar două persoane pe patru locuri. Majoritatea poartă o mască pe care au folosit-o de mai multe ori. De exemplu, am avut lângă mine în tren persoane care tușeau, aveau mască, dar totuși este periculos", spune un călător. 

"Cred că introducerea de noi vagoane ar fi favorabilă, cu cât ar fi mai multe vagoane cu atât ar fi mai dispersată lumea în tren. Unde am fost eu, într-un compartiment de patru persoane, erau toate patru locurile ocupate, așa că ar fi necesară o distanțare", povestește un alt călător.

Încă de pe peron, oamenii uită de riscuri, imediat ce trenul ajunge în stație.

Cu siguranță unul dintre momentele cele mai periculoase este cel în care călătorii încearcă să urce în tren. Deși și-au luat bilet, deși există locuri, nu mai există distanțare, toată lumea se îmbulzește în încercarea de a ajunge cât mai repede în compartiment. Nici acolo lucrurile nu sunt diferite pentru că spun cei de la CFR Călători că în aceste momente se circulă la capacitate maximă, adică se vând toate biletele.

Polițiștii spun că au făcut și controale în ultima perioadă. Numai în ultimele trei zile au controlat 120 de trenuri și au dat 140 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri