Românii vor să-și schimbe produsele vechi cu unele noi. 61.000 s-au înscris în programul „Rabla pentru electrocasnice” în primele ore

Data publicării:
tanara care se uita la o masina de spalat rufe intr-un magazin
O nouă sesiune a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Foto: Guliver/GettyImages

În primele șapte ore de la deschiderea programului „Rabla pentru electrocasnice” erau înscrise pe platformă aproximativ 61.000 de persoane interesate să își înlocuiască aparatele electrocasnice vechi cu unele noi, au anunțat reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu. În 2021, programul se desfășoară în trei etape, iar bugetul alocat depășește suma de 75 de milioane de lei. 

Potrivit Administrației Fondului de Mediu (AFM), vineri, până la ora 17.00, la 7 ore de la deschiderea aplicației informatice, și-au creat conturi de utilizator 61.000 persoane fizice care doresc să-și înlocuiască aparatele electrocasnice vechi cu unele noi, performante energetic.

Conturile pentru „Rabla pentru electrocasnice” pot fi create până joi, 20 mai, la ora 23.59, pe platforma AFM, destinată programului.

Ulterior, în cele 3 etape vor fi selectate echipamentele dorite:

Etapa I: vouchere aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (21 mai - 3 iunie);

Etapa II: vouchere aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele (4 iunie-17 iunie)

Etapa III: vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

Valoarea voucherelor pentru "Rabla pentru electrocasnice" variază între 200 și 500 de lei.  

Anul acesta, echipamentele incluse în program și sumele aferente fiecărui echipament sunt: 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C; 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D; 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E; 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete.

Bugetul alocat Programului în anul 2021 este de 75 milioane lei.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri