Acuzații grave la adresa medicilor în cazul unei femei care a murit de gripă

Data actualizării: Data publicării:
Health Authorities Seek Clues To EHEC Outbreak
HAMBURG, GERMANY - JUNE 02: A patient suffering from hemolytic-uremic syndrome (HUS), a complication that can lead to kidney failure, convulsions and epileptic seizures and caused by enterohemorrhagic E. coli, also known as the EHEC bacteria, lies in a bed in the Nephrology Unit at the University Medical Center Hamburg-Eppendorf on June 2, 2011 in Hamburg, Germany. German health authorities are continung to grapple with the current outbreak of EHEC and claim that initial suspicions of cucumbers from Spain as being the source are unfounded, though they warn against consuming raw vegetables. The University Medical Center has the highest number of patients infected with EHEC as well as 102 patients who have come down with HUS. Authorites are reporting at least 2,000 cases of EHEC infection nationwide and at least 470 cases of HUS. Across Europe at least 17 people have died from the outbreak. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Creşte îngrijorător bilanţul românilor răpuşi de gripă în acest sezon: 20 de morţi a lăsat în urmă până acum virusul AH1N1. Una din victimele gripei este o femeie de 45 de ani din Ialomiţa. Ea a încetat din viaţă după ce, susţine soţul ei, s-ar fi prezentat de două ori la Urgenţă cu simptome de gripă, dar a fost trimisă acasă. Femeia a continuat să se simtă rău aşa că familia a chemat ambulanţa, însă şi această a venit iniţial fără medic. Conducerea spitalului din Slobozia face o anchetă în acest caz.

Femeia de 45 de ani a ajuns săptămâna trecută în Urgenţa Spitalului Judeţean Slobozia pentru că se simţea rău. Avea febră şi dureri musculare. După ce i-au fost făcute toate inevstigaţiile, medicii au considerat că nu e nevoie să o interneze. Aşa că a fost trimisă acasă cu o reţetă. A doua zi, însă, femeia a ajuns din nou la spital. Medicii de gardă i-au prescris alte medicamente şi atât. Soţul victimei îi acuză pe medici că nici măcar nu au mai vrut să o consulte.

A spus să meargă acasă să își facă efectul tratamentul pe care l-a luat. Dacă nu este ok, să consulte un medic specialist, pneumolog sau nu știu ce este, sau dacă nu e ok puteți să mergeți la București”, spune soțul femeii decedate.

Știu doar că s-a prezentat în 13, 14 ianuarie la UPU și nu a fost internată. Și, de asemenea, că pe lângă partea de afecțiune respiratorie a avut și un consult ginecologic”, spune Mihaela Dumitrescu, purtătorul de cuvânt DSP Ialomiţa.

La scurt timp după ce a plecat din urgenţa spitalului pentru a doua oară, femeia s-a simţit şi mai rău. Soţul a chemat ambulanţa.

Prima salvare care a venit, a venit cu asistent și cu șofer care... nu dotare, nu... A ajuns și a doua salvare după încă vreo 10 minute cu dotările necesare”, spune soțul femeii decedate.

Medicul de pe ambulanţă a încercat să o resusciteze, dar femeia nu a mai putut fi salvată.

„În urma necropsiei efectuate în data de 17 s-au recoltat și exudate nazale și faringiene și s-a făcut o testare rapidă pentru virus gripal. Bineînțeles, fiind răcită înainte s-a ridicat și suspiciunea aceasta și testul a ieșit pozitiv”, spune Mihaela Dumitrescu, purtătorul de cuvânt DSP Ialomiţa.

Românii nu par speriaţi de virulenţa virusului:

- Momentan sperăm că suntem puternici. Încă nu am făcut nici antigripal, nimic. Sperăm să nu luăm.

*

- V-ați vaccinat antigripal?

- Deocamdată, nu.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia a declanşat o anchetă în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri