Adevărul din spatele afirmaţiei lui Liviu Dragnea privind spitalul nou din Sibiu

Data publicării:
171012_PSD_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea tudose dragnea
Foto: Inquam Photos

Premierul Mihai Tudose şi liderul PSD Liviu Dragnea au vizitat, miercuri seară, pentru aproximativ 15 minute la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu, înainte de a se întâlni cu liderii locali ai social-democraţilor la un hotel din oraş. ”S-a decis ca Guvernul să facă un spital nou la Sibiu, există şi un teren”, a anunţat cu acest prilej Liviu Dragnea. Regimul juridic al terenului a fost însă deja stabilit prin HG din decembrie 2016, hotărâre prin care se preciza şi utilitatea viitoare a acestui teren: un nou spital, în caz contrar terenul urmând să revină în administrarea ADS.

171012_PSD_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea tudose dragnea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

 

”Au dorit să vadă care este situaţia de la Unitatea Primiri Urgenţe, au vrut să vadă care este situaţia şi care este spaţiul destinat acestei activităţi şi au propus o analiză a spitalelor din judeţ şi să se ia cea mai bună decizie în urma acestei analize, împreună cu Prefectura Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Sibiu, Cornel Benchea.

Acesta i-a explicat premierului că Spitalul Judeţean Sibiu funcţionează într-o structură pavilionară, cu clădiri extrem de vechi, în care circuitele moderne nu mai pot fi asigurate.

”Presupun că, dacă în urma analizei, reiese necesitatea unui spital nou, vor susţine un spital nou”, a mai declarat Benchea.

Ulterior, la finalul întâlnirii cu liderii locali ai PSD Sibiu, premierul Mihai Tudose a confirmat că Guvernul va susţine realizarea unui nou spital.

”Informaţiile care au venit că, cel puţin la UPU, este o clădire veche, clădire care, indiferent cât de bine o refaci şi o reutilezi, este tot o clădire veche, în care funcţionează spital de mult, cu nosocomiale care au intrat deja în pereţii clădirii. Am venit să vedem efectiv despre ce este vorba şi să propunem celor îndrituiţi, începând cu doamna prefect şi cu conducerea spitalului, dacă nu cumva este mai bună o soluţie alternativă - adică un spital nou - unde să fie toată lumea adunată, toate secţiile, funcţională, modernă, cu aparatură nouă”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Acesta a afirmat că va fi vorba despre un spital judeţean care să înlocuiască spitalele actuale.

La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că au avut o discuţie ”foarte bună” cu directorul Spitalului Judeţean Sibiu.

”S-a decis ca Guvernul să facă un spital nou la Sibiu, există şi un teren”, a afirmat Liviu Dragnea.

Autorităţile locale din Sibiu au obţinut, în 2016, o Horărâre de Guvern prin care se aprobă un schimb de terenuri în vederea construirii unui nou spital judeţean, Consiliul Judeţean Sibiu alocând, în 2017, banii pentru realizarea studiilor de fezabilitate necesare.

Hotărârea nr. 912/2016 privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unui imobil aflat în administrarea Agenției Domeniilor Statului și transmiterea acestuia în domeniul public al județului Sibiu este în vigoare din decembrie 2016.

Prevederile HG:

Art. 1.: Se aprobă înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unui imobil aflat în administrarea Agenției Domeniilor Statului, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. -(1) Se aprobă transmiterea imobilului având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, din domeniul public al statului și din administrarea Agenției Domeniilor Statului în domeniul public al județului Sibiu.

(2) În termen de 5 ani de la data semnării între părțile interesate a protocolului de predare-preluare a imobilului prevăzut la alin. (1) vor fi demarate lucrările de construire a unui nou spital clinic județean de urgență, iar, în cazul nerespectării termenului, acesta revine de drept în domeniul public al statului și în administrarea Agenției Domeniilor Statului.

(3)În situația în care imobilul transmis nu este folosit în conformitate cu destinația prevăzută la alin. (2), acesta revine de drept în domeniul public al statului și în administrarea Agenției Domeniilor Statului.

Dragnea şi Tudose, aşteptaţi cu protest la Sibiu 

Aflaţi ieri, în vizită la Sibiu, liderul PSD Liviu Dragnea şi premierul MIhai Tudose, s-au văzut nevoiţi să-şi schimbe programul, din cauza unui protest organizat, chiar în faţa sediului Partidului Social-Democrat.

Oamenii le-au reproşat liderilor PSD, că nu respectă programul de guvernare şi că, vor să schimbe legile justiţiei, în favoarea politicienilor, cu probleme penale. Potrivit informaţiilor Digi24, Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au decis, din cauza acestui protest, să mute întâlnirea cu membrii de partid sibieni de la sediul PSD - într-un alt loc din oraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri