Anchetă la spitalul din Craiova după moartea unei paciente

Data publicării:
Holul unui spital
Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost găsit decedat, miercuri dimineaţa, în grupul sanitar al Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Foto: Captură TV Digi24

Este anchetă la Spitalul Județean din Craiova, după ce o pacientă a murit, pentru că medicii ar fi amânat o examinare la computerul tomograf. Familia victimei acuză spitalul că deși pe fișa medicală a pacientei s-a solicitat această examinare, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

Elena Alexandru, jurnalist Digi24: În urmă cu o lună, femeia în vârstă de 80 de ani a fost adusă de familie la urgența spitalului din Craiova. Acolo a trăit un adevărat coșmar, pentru că medicii care au examinat-o pe femeie au fost cei rezidenți, niciun medic titular nu a consultat-o pe femeia aflată la urgență.

În cele din urmă s-au pus mai multe dignostice și a fost internată 5 zile în secția ATI. În tot acest timp s-a cerut o tomografie, dar se pare că nu a existat comunicare între medici și procedura medicală a fost amânată timp de 5 zile.

În cele din urmă, femeia a decedat.

În aceste zile, familia a primit toate documentele necesare și a depus plângere la Parchet, la Poliție și la conducerea spitalului, care a făcut și un control, stabilind că la primiri urgențe peste 15% dintre pacienți sunt văzuți de medici rezidenți, și nu de medici titulari.

Conducerea spitalului a luat decizia să îi mustreze pe aceștia, și, daca se va mai întâmpla vor fi sancționați.

Pe de altă parte, în acest caz, mai mulți medici sunt cercetați și de Colegiul Medicilor din Dolj, dar și de procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Dolj, iar dacă vor fi găsiți, aceștia vor fi sancționați în cazul acestei femei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri