Chirurgul care l-a operat la Sanador pe copilul care a murit: Am fost mai atenți aici decât în spitalele de stat

Data actualizării: Data publicării:
medic chirurg sanador

Chirurgul care l-a operat pe băiatul de un an şi 10 luni, care a murit sâmbătă la Sanador reacţionează. Toate protocoalele au fost respectate, spune medicul. Băiatul a murit după o operaţie de hernie inghinală, iar legiştii au anunţat că motivul decesului a fost un şoc hemoragic.

„A fost un șoc și o mare traumă, e regretabil ce s-a întâmplat, este o anchetă în curs de desfășurare. Nu am cum să va dau foarte mult, nu știu nici eu, nu am nicio explicație până acum ce s-ar fi putut întâmpla. Pot să va spun atât: intervenția chirurgicală a evaluat fără evenimente majore, și nici din punct de vedere al anestezicului nu au fost lucruri care să iasă dintr-o obișnuință.

Dacă e un copil peste vârsta de un an operat de hernie inghinală nici nu necesită monitorizare în terapie. Noi, la copiii sub un an, de regulă când operăm în privat, îi ducem și în terapie imediat post operator tocmai pentru a fi mult mai atenți aici decât suntem în spitalele de stat”, a declarat Laura Bălănescu, medic primar chirurgie pediatrică.

Cazul morţii copilului a ajuns la Parchet. Părinţii băiatului de nici 2 ani sunt audiaţi de procurori. Tot acum este audiat şi medicul de pe echipajul SMURD care i-a acordat primul ajutorul. Chemaţi la declaraţii sunt şi medicii şi asistentele care l-au îngrijit pe copil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri