Constanţa: Alte şapte localităţi din judeţ, propuse pentru carantinare

Data actualizării: Data publicării:
filtru carantina inquam Virgil Simonescu
Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Alte şapte localităţi din judeţul Constanţa sunt propuse de către Direcţia de Sănătate Publică să fie carantinate, în condiţiile în care oraşul Ovidiu este în carantină, iar pentru municipiul reşedinţă aceeaşi măsură intră în vigoare în ziua în curs, începând cu ora 20:00, informează Agerpres.

Potrivit Instituţiei Prefectului - judeţul Constanţa, Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis avizul de carantinare şi pentru următoarele localităţi: Agigea, Costineşti, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol, Valu lui Traian.

„Avizul a venit ca urmare a unor analize de risc trimise de DSP Constanţa. Propunerile de carantinare vor fi votate în şedinţa de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care va fi convocată în cursul zilei de astăzi, în sistem electronic”, a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, Prefectura Constanţa.

Conform sursei citate, în aceeaşi şedinţă a CJSU, va fi supusă la vot şi măsura de prelungire a carantinării zonale în oraşul Ovidiu, ca urmare a unei adrese formulate de DSP Constanţa, prin care a fost propusă extinderea măsurii existente pe o perioadă de încă 14 zile.

Propunerea a venit după constatarea că incidenţa cumulată a cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile se află la un nivel ridicat.

Incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu COVID-19, înregistrată vineri, este în judeţul Constanţa de 6,13 la mia de locuitori, în municipiul reşedinţă respectivul indice ajungând la 9,35, fapt ce a dus la luarea deciziei ca oraşul să intre în carantină de vineri, la ora 20:00.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri