Sari la conținut

Tranzacţia anului în medicina privată: MedLife preia spitalul şi clinicile Polisano

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a anunţat miercuri tranzacţia anului în medicina privată, odată cu preluarea spitalului şi a clinicilor Polisano, operator din top 10 cele mai mari companii din sistemul medical privat din România, fără a preciza la ce sumă se ridică tranzacţia.

”MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă semnarea achiziţionării pachetului 100% de actiuni a diviziei de servicii medicale Polisano, unul dintre cei mai mari operatori medicali privaţi din România”, se arată într-un comunicat transmis de MedLife miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Înfiinţat în anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat în domeniul medical din România. Acesta include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii situate în Bucureşti şi Sibiu, un spital privat – Spitalul European Polisano din Sibiu, un centru de fertilizare in vitro şi cea mai mare maternitate privată din Transilvania.

În aproximativ 25 ani de activitate, Polisano a deservit circa 2,1 milioane de pacienţi concentraţi atât pe segmentul de retail, cât şi corporate.

Compania are în prezent peste 500 de angajaţi şi a înregistrat la nivelul anului 2016 o cifră de afaceri de cca 80 milioane lei.

Potrivit reprezentanţilor companiei, prin această achiziţie MedLife continuă demersul de a consolida piaţa, dar şi mandatul dat de acţionari în ultima reuniune AGA, şedinţă în cadrul căreia s-a aprobat majorarea capitalului social şi emiterea de obligaţiuni pentru achiziţii şi dezvoltarea companiei.

“Pentru noi, Polisano devine un parteneriat strategic important şi, totodată, o dovadă a angajamentului nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenţă în beneficiul pacienţilor în toate regiunile ţării”, a declarat Mihai Marcu, director general MedLife.

Tranzacţia urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei.

Odată aprobată, aceasta poate deveni cea mai importantă tranzacţie din sectorul medical anunţată în acest an.

“Dacă toate condiţiile vor fi îndeplinite şi se va finaliza achiziţia Clinicilor Polisano, MedLife va ajunge la un număr de 6300 angajaţi şi va fi angajatorul a aproximativ 5% din medicii cu Autorizaţie de Liberă Practică din România şi, probabil, a unui procent relevant al asistenţilor medicali. Credem că, atât Ministerul Sănătăţii cât şi CNAS ar trebui să se consulte cu mediul privat asupra politicilor publice din sănătate şi, înainte de orice modificări legislative, să ne ofere o predictibilitate mai mare asupra evoluţiei acestora”, a mai spus Mihai Marcu.

MedLife a realizat prima achiziţie în 2011 prin cumpărarea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Braşov.

În cei şapte ani, compania a finalizat cu succes 16 achiziţii. Ultima achiziţie anunţată a fost Spitalul Humanitas din Cluj.

Începând cu 2009, a deschis sau a achiziţionat peste 83 de unităţi medicale.

De asemenea, Consiliul Concurenţei a anunţat în septembrie 2016 că şi-a dat avizul pentru preluarea lanţului de 78 de farmacii Polisano de către Sensiblu.

MedLife s-a listat în decembrie 2016 la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) prin vânzarea a 8,84 milioane de titluri, ceea ce reprezintă 44% din pachetul total de acţiuni ale companiei, mutare prin care V4C Eastern Europe Holding a ieşit din acţionariat.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România şi are o caitalizare de 733,3 milioane lei.

Pachetul majoritat al companiei MedLife este deţinut de familia Marcu.

MedLife concurează pe o piaţă românească a serviciilor medicale private cu reţele precum Regina Maria, Medicover sau Sanador.

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă