Un nou caz suspect de coronavirus. O tânără din Timișoara, plasată în carantină

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus femeie mijloc de transport
Foto: Guliver/Getty Images

Un nou caz suspect de coronavirus a apărut la Timișoara. Este vorba despre o tânără care s-a întors de la Veneția, în weekend, cu autocarul, și era în autoizolare acasă, pentru că venea dintr-o zonă declarată de risc de autoritățile italiene. Tânăra a început să se simtă rău, a făcut febră și a sunat la 112 joi seara.

Ea urmează să fie transferată în carantină, cu izoleta, pentru a-i fi recoltate probe care vor fi trimise la Institutul „Victor Babeș” din Timișoara, pentru a vedea dacă prezintă simptome ale coronavirusului sau nu.

Procedura este că toate persoanele care nu vin direct din localitățile italiene în care a fost declarată carantină sunt izolate la domiciliu. Însă, în momentul în care persoana respectivă începe să manifeste simptome, ea este dusă în carantină și este transportată în acest spațiu special cu izoleta și urmează a-i fi recoltate probe pentru analize.

Pe de altă parte, rezultatele celor 19 teste pentru coronavirus, care erau așteptate joi seara la Institutul Matei Balș, au ieșit negative.

În România, în acest moment, sunt izolate la domiciliu peste 7.000 de persoane, iar în carantină sunt 99.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri