VIDEO. Un tânăr bolnav de COVID, nevaccinat, trece prin suferințe cumplite: „Am o durere infernală aici, în spate”

Data publicării:
pacient care sta pe marginea patului si se incovoaie de durere
Un tânăr diagnosticat cu COVID trece prin suferințe cumplite la o săptămână de când a făcut boala Foto: captură YouTube

Un bărbat de 37 de ani a sunat la 112, acuzând dureri groaznice de spate. Fără a avea alte boli, dar nevaccinat, pacientul avea de fapt COVID de o săptămână și a făcut complicații. A chemat medicii în ajutor în puterea nopții. Paul Oargă, medic rezident din Cluj pe terapie intensivă, a filmat și a publicat pe YouTube intervenția de urgență a echipajului SMURD la acest pacient. Din imagini se poate vedea suferința extraordinară a tânărului, care spune că durerea este la o cotă maximă, pe o scară de la 1 la 10.

„Am fost solicitați la ora 03:00 dimineața de un tânăr de 30 ani cu durere toracică de intensitate crescută confirmat COVID pozitiv. Într-adevăr situația era serioasă în momentul în care am ajuns”, povestește medicul.

„Am o durere infernală aici, în spate”, le-a spus tânărul celor din echipajul SMURD care a venit să-l consulte.

Din cauza durerii, nu se putea așeza, inima îi bătea foarte repede și avea tensiunea crescută. Soția lui a povestit că seara a început să aibă junghiuri în zona plămânilor, iar apoi durerea l-a trezit din somn în puterea nopții și s-a plâns că nu poate respira.

„Nu mai pot să suflu ce mă doare aici”, spune bărbatul în timp ce este consultat de medici. „Nu pot să stau, nu pot să trag aer de la durere”, explică el în timp ce medicii încearcă să-i ausculte plămânii.

Momentul în care tânărul a trebuit să se întindă pe spate în pat, pentru a i se face o electrocardiogramă, a fost o adevărată încercare. Bărbatul geme și icnește, spunând că îl doare foarte tare spatele.

„Abia poate merge până la baie și înapoi”, explică soția când pacientul este întrebat ce alte simptome de COVID a mai avut.

Și soția bărbatului era infectată cu virusul COVID. „Pe mine virusul m-a afectat foarte tare, am dureri în spate și simt că mă doare în zona plămânilor. Acum sunt și panicată și nici nu mai suport. Nu sunt vaccinată și aseară am avut 38 temperatura”, le spune ea medicilor, dar se declară mai îngrijorată de starea soțului decât a ei. 

În timp ce medicii o consultă și pe ea, soțul spune că îi este rău. În cele din urmă, decizia este că trebuie transportat la spital pentru a i se face investigații mai amănunțite. Întrebat dacă poate merge până la ambulanță, bărbatul spune că preferă să fie transportat cu căruțul cu rotile, pentru că nu vrea „să se mai zguduie, că nu mai suportă durerea”. 

„Ce m-a surprins pe mine era starea generală alterată a celor doi pacienți în momentul în care noi am ajuns acolo”, comentează dr. Paul Oargă în finalul filmulețului postat.

„Ne sperie foarte tare efectele adverse ale vaccinării, când infecția COVID vine cu o serie de complicații posibile: pierderea gustului sau mirosului pe termen mediu sau lung, probleme de coagulare a sângelui, miocardite și multe altele. Îmi mențin părerea că e mai bine și mai simplu să previi decât să tratezi”, este mesajul doctorului Paul Oargă ce însoțește postarea pe YouTube. Iată imaginile:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri