Exclusiv Scandalul Roșia Montană: Cioloș îi cere demisia lui Ciolacu: „Declarațiile lui au pus în pericol statul român”

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos
Dacian Cioloș spune că „manipularea e făcută profesionist de cei de la PSD”. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Europarlamentarul Partidului REPER Dacian Cioloş i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să-și dea demisia. De asemenea, a declarat sâmbătă, la Digi24, după verdictul în procesul Roșia Montană, că „manipularea e făcută profesionist de cei de la PSD” și a spus că „e clar că oamenii ăștia nu mai au ce căuta în fruntea statului” și că speră ca „cetățenii să se trezească”. 

ACTUALIZARE: Europarlamentarul Partidului REPER Dacian Cioloş i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să-și dea demisia.

„Îi cer demisia lui Marcel Ciolacu pentru acțiuni premeditate împotriva intereselor României. Declarațiile lui în cazul Roșia Montană din ultimele luni au subminat și pus în pericol statul român”, a spus Cioloș.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ: „Vreau să felicit avocații care au dus greul acestui proces încă de la început, care au trebuit să navigheze prin ape tulburi în urma acestor declarații nu doar ale premierului PSD, Ciolacu, ci și ale fostului premier, tot PSD, Victor Ponta, care și el a manipulat atunci, când spunea că România va fi bună de plată când legea pe care a propus-o a fost respinsă, prin care trebuia să acceptăm exploatarea. Manipularea opiniei publice, a bursei în avantajul unor companii străine și a nu știu cui altcuiva, văd că e făcută profesionist de cei de la PSD”, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș spune că a fost vorba de ceva sistematic

Întrebat dacă a fost vorba de o greșeală de comunicare, Cioloș a răspuns că a fost vorba de ceva sistematic.

„Faci o greșeală o dată, dar nu sistematic. Cum să ieși cu câteva săptămâni înainte, ca și cum decizia era luată, că România va pierde miliarde de euro, înainte să vezi motivația Tribunalului, căile de atac, cum să te aperi, ca să aperi interesul României, pentru că tu ești prim-ministru, tu ieși și faci declarații împotriva intereselor statului român. Nu mai e greșeală, e o atitudine asumată de Ciolacu și de ceilalți. Au căutat țapul ispășitor în România, pe mine, că era foarte simplu, că Ministerul Culturii a avansat atunci dosarul la UNESCO și deci eram o pradă ușoară pentru el, din punctul ăsta de vedere. Și-a bătut joc de toată societatea civilă, care a ieșit în stradă”, a mai spus Dacian Cioloș.

Europarlamentarul susține că aceste declarații oficiale au influențat acțiunile la bursă

Europarlamentarul Partidului REPER a mai adăugat că aceste declarații oficiale au influențat acțiunile la bursă, care a fost manipulată, și că mulți au câștigat din asta, dar în niciun caz statul român.

„Felul ăsta în care autoritățile au administrat acest dosar ridică foarte multe semne de întrebare. E clar că oamenii ăștia nu mai au ce căuta în fruntea statului. Degeaba le cer eu demisia. Sper ca cetățenii să se trezească și să vadă că oamenii ăștia care promit reforme și creșteri de salarii și pensii, nu numai că nu le fac, că pierdem fonduri europene, câte miliarde de euro a pierdut România pe incompetența guvernelor PSD în ultimii ani prin faptul că n-am absorbit fonduri europene. De banii ăia nu vorbește nimeni, dar se plângeau că nu obținem miliarde, distrugând un munte întreg. Sunt de acord cu Drulă, cineva trebuie să facă lumină legat de ceea ce s-a întâmplat la bursă și felul în care aceste declarații au umplut buzunarele unora și ale cui, pentru că în niciun caz ale românilor”, a conchis Dacian Cioloș la Digi24.

Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de la Washington a dat, vineri, verdictul în cazul situației aurului de la Roșia Montană. România a câștigat procesul și nu va plăti nicio despăgubire companiei Gabriel Resources - decizia este definitivă și executorie și vine după nouă ani de proces. Mai mult, reclamanții sunt obligați să ramburseze României cheltuielile de judecată aferente procedurii de arbitraj.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri