Sindicalist Metrorex: Nu are rost să pornim pentru jumătate de oră trenurile, azi. Călătorilor le doresc multă sănătate

Data actualizării: Data publicării:
Marian Artimon, USLM.
Marian Artimon, sindicalist USLM. Foto: Captură Digi24

Protestul angajaților de la Metrorex a fost suspendat, iar activitatea la metrou va fi reluată de sâmbătă dimineață. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri de dialog social cu reprezentanții sindicali, Sindicatul Liber Metrou – USLM și CNSLR Frăția, conducerea Metrorex și reprezentanții lucrătorilor din subteran. La ieșirea de la discuții, unul dintre sindicaliști a precizat că nu are niciun rost ca trenurile să fie pornite de azi (vineri - n.r.) pentru o jumătate de oră. 

"Imediat vom elibera metroul. În sfârșit domnul Drulă și ceilalți au recunoscut că sindicatul este cel cu care trebuie să discute. Contractul de asociere dintre firma metroului și Metrorex e în instanță, așteptăm sentința. Nu are nici o legătură protestul spontan cu somația de eliberare a spațiilor comerciale, protestul este 100% legal”, a spus Marian Artimon, sindicalist al USLM.

”Am obținut ca săptămâna viitoare să ne vedem zi de zi referitor la: deficitul de personal pentru că tot scandalul a pornit de la disponibilizări. Deficitul a ajuns la 1200 de persoane, înseamnă 25% din personal. Ajunsesem în poziția să ne fie frică să ne mai facem treaba, să ne ducem la pușcărie sau să murim. Domnul ministru Drulă și domnul prim-ministru au făcut un buget care blochează activitatea Metrorex”, a mai spus sindicalistul care, întrebat ce le transmite bucureștenilor care nu au cu ce să se întoarcă acasă, a spus: „Multă sănătate le transmit”.

Reprezentantul sindicatului a precizat că nu are rost să se reia circulația trenurilor în această seară.

„Părțile invitate au convenit reluarea activității la metrou”, au anunțat reprezentanții Prefecturii București, unde vineri a avut loc o întâlnirea de dialog social cu reprezentanții sindicali, Sindicatul Liber Metrou – USLM și CNSLR Frăția, conducerea Metrorex și reprezentanții lucrătorilor din subteran.

Citește și: Imagini din subteran. După ce au blocat Capitala, sute de angajați de la metrou au protestat pe șine 

Protestul spontan la metrou a afectat vineri traficul din Capitală

Protestul spontan la metrou, care a început încă de vineri dimineață, a afectat traficul din Capitală. Peste 250.000 de călători din Capitală au rămas fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să intre în grevă. Oamenii au fost nevoiți să se întrepte spre alte mijloace de transport în comun de la suprafață.

Autoritățile au anunțat că au suplimentat numărul autobuzelor.

 

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri