Aproape 50 de azile controlate într-un singur județ. Câte amenzi au dat autoritățile

Data actualizării: Data publicării:
femeie batrana se sprijina in baston
Foto: Profimedia

Aproape 50 de centre pentru bătrâni, pentru persoane cu dizabilităţi şi pentru copii au fost controlate săptămâna trecută în Dâmboviţa. Autoritățile de control nu au constatat deficienţe majore și au dat 38 de amenzi în valoare totală de peste 320.000 de lei, a anunţat luni Prefectura Dâmbovița.

Controalele au avut loc în perioada 10-14 iulie.

„În urma controalelor au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale, din care: 113 avertismente şi 38 de amenzi în cuantum de 326,4 mii lei. Nu au fost evidenţiate deficienţe majore de natură să impună suspendarea sau închiderea centrelor rezidenţiale care au făcut obiectul verificărilor în perioada sus menţionată”, precizează Prefectura Dâmboviţa într-un comunicat citat de Agerpres.

În judeţul Dâmboviţa sunt 49 de astfel de centre, cu un număr total de 928 de beneficiari, potrivit sursei citate.

„Centrele au fost verificate de către două comisii mixte, coordonate de către cei doi subprefecţi ai judeţului Dâmboviţa şi au avut în componenţă reprezentanţi din cadrul următoarelor instituţii: Instituţia Prefectului, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa”, mai anunţă Prefectura Dâmboviţa.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri