A înotat o zi și o noapte în scop caritabil

Data publicării:
copil1

Gabriel Drăghici, maratonist, spune că demersul său a fost foarte dificil: „Nu mă aşteptam să fie aşa dificil. Am înotat acum vreo doi ani 12 ore, dar nu am crezut că o să fie aşa dificilă trecerea de la 12 la 24 de ore.”

Gabriel Drăghici are 42 ani. A înotat o zi şi o noapte, aproape fără pauză. Nu şi-a testat doar limitele, a avut un scop nobil - a vrut să atragă donaţii pentru o fetiţă de 11 luni ce suferă de o boală rară. Nu i-a fost uşor.

Apa foarte rece, oboseală foarte multă, durere la un omoplat. M-au monitorizat tot timpul să vadă dacă temperatura corpului este ok şi cică nu a fost ok şi de asta mi-a scăzut foarte mult temperatura şi a trebuit să intru înăuntru”, a mai spus Gabriel Drăghici.

Evelina este fetiţa pentru care s-a luptat Gabriel. La nici un an, ea suferă de o boală cumplită: fibroză chistică. Dacă nu se tratează, până când va împlini 30 de ani toate organele ei îşi vor pierde funcţiile.

Momentan, costurile bolii sunt pentru simptome. Nu pentru tratarea ei. Noi trebuie să îi administrăm zilnic electroliţi, vitaminele liposolubile pe care ea nu le poate absorbi în mod normal din cauza canalului înfundat al pancreasului”, explică Raluca Dicu, mama Evelinei.

În ceea ce priveşte tratamentul propriu-zis, deocamdată nu sunt decât variante experimentale, în Statele Unite. Oricum, pentru a beneficia de astfel de terapii, copilul trebuie să aibă cel puţin şase ani. Din donaţiile gălăţenilor s-au strâns acum 16.300 de lei pentru Evelina.

Tot pentru o cauză nobilă au alergat la Galaţi aproximativ 250 de oameni. Fie că au străbătut trei kilometri, șapte sau 21, toţi au fost motivaţi de acelaşi gând - să poată ajuta atât persoanele cu dizabilități, cât și animalele fără stăpân.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri