Atenţie, şoferi! MAI: „E obligatorie echiparea pentru circulaţia în condiţii de iarnă”

Data publicării:
5194531-Mediafax Foto-Valentina Sarosi masina iarna

De la ora 20.00, 30 de judeţe şi Bucureştiul se vor afla sub atenţionare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei. Având în vedere că mulţi români sunt în vacanţă, principala prioritate a efectivelor MAI e asigurarea unei circulaţii fluente şi evitarea blocajelor, mai ales pe principalele artere. Poliţia Rutieră va fi în stradă în aceste zile pentru a oferi sprijin conducătorilor auto şi pentru a lua măsurile necesare, dacă situaţia meteo impune închiderea unor secţiuni de drum. La nivel naţional acţionează în medie 1.600 poliţişti rutieri. Se adaugă şapte mii de poliţişti de la ordinea publică. Poliţia Rutieră va transmite periodic informări cu privire la starea drumurilor şi unde sunt probleme va indică rutele ocolitoare. În condiţiile schimbării condiţii meteo, recomandăm conducătorilor să nu plece fără a verifică starea traseului. Pentru siguranţă deplasării, recomandăm să evite călătoriile pe viscol şi ninsoare. Dacă circulă, să respecte indicaţiile agenţilor. Pentru zonele cu viscol şi ninsoare e obligatorie echiparea pentru circulaţie în condiţii de iarnă”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

ANM: Cod galben de ninsori, vânt și polei

Autoritățile locale din zonele vizate de avertizări vor fi pregătite să intervină cu utilaje de deszăpezire pe toate drumurile, în special pe autostrăzi, DN şi DJ, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI. 

„Dacă se va impune închiderea unor drumuri, autoritățile locale trebuie să asigure spaţii de cazare celor rămaşi blocaţi departe de casă. Forţele MAI s-au mobilizat în toate zonele vizate. ISU va coordona toate misiunile care presupun intervenţia pt salvarea unor persoane aflate în pericol. În caz de urgenţă, cetăţenii să apeleze 112. De azi, în județele afectate vor fi activate grupele operative ale ISU”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI, care a precizat că odată cu accentuarea fenomenelor meteo, cel mai probabil duminică dimineaţă, urmează să fie convocat comandamentul naţional pentru situații de urgenţă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri