Cadou în prag de iarnă: o casă nouă

Data actualizării: Data publicării:
casa share 13

O familie din Iaşi a primit în dar de Crăciun o casă. A 13-a Casă „Share” va fi locuinţă pentru o mamă şi cei cinci copii ai ei. Până acum au trăit la marginea satului, într-o colibă din chirpici, fără curent electric. Povestea lor l-a impresionat pe Bogdan Tănasă, tânărul din Iaşi care a început acum doi ani să ridice case pentru oameni sărmani, cu ajutorul voluntarilor şi al banilor pe care îi strânge pe reţelele de socializare. 33 de zile a durat construcţia casei pentru familia Gârban.

„Aici am trăit 20 de ani fără lumină, fără apă, fără încălzire bine. E din chirpici”, spune Elena Gârban despre coliba în care a crescut ea şi şi-a crescut până acum cei cinci copii.

Anul acesta, Elena Gârban va face Crăciunul într-o casă adevărată. A primit-o cadou de la Bogdan Tănasă şi voluntarii lui. Femeia şi cei cinci copii dormeau îngrămădiţi într-o încăpere cu pereţii aproape negri, lângă o sobă improvizată. Lanterna şi lumânările erau singurele surse de lumină.

Cosmin Gârban: „Îmi pare foarte bine pentru că avem lumină, putem să ne facem temele, putem să învăţăm.”

Familia Gârban a primit în dar o casă cu trei încăperi şi o bucătărie.

Elena Gârban: „E mai mare, e mai călduroasă, mai luminoasă, mai frumoasă. M-am bucurat mult şi copiii mei s-au bucurat mult că am scăpat un pic la lumină de la întuneric. Parcă ne-am născut a doua oară.”

Darul de Crăciun a fost făcut din donaţii. Locuinţa face parte din proiectul Casa Share iniţiat pe internet de Bogdan Tănasă, acum doi ani. Banii şi voluntarii au venit din toată lumea.

Dave Ashforth, voluntar: „Este a 13-a casă în care m-am implicat. Este minunat că am reuşit să terminăm înainte de Crăciun. E un frumos cadou de Crăciun pentru familie şi un minunat an nou pentru a privi înainte. Este uimitor!”

Bogdan Tănasă, iniţiatorul proiectului Casa Share: „A fost greu, ce-i drept că am avut nişte condiţii meteorologice mai grele, s-a uscat mai greu, nu am avut drum de acces, dar important e că am terminat în 30 de zile, plus încă trei zile ce am mai avut la interior, în 33 de zile s-a terminat casa.”

Cosmin Gârban: „Nu mă gândeam că înainte de Crăciun întrăm în casă nouă. Nu visam. Nu visam aşa ceva.”

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri