Sari la conținut

Călăul propriilor bebeluși. Bărbatul riscă 25 de ani de detenție

Un bărbat din Caraş-Severin a fost arestat pentru o dublă crimă cu atât mai sinistră, cu cât victimele sunt propriii copii. Individul a luat viaţa unei fetiţe şi viata unui băieţel care abia se născuseră şi le-a ascuns trupurile sub o stâncă. Anchetatorii vor apela la psihologi ca să afle ce s-a întâmplat în mintea lui: şi-a asasinat pruncii veniţi pe lume, la interval de 13 ani unul după celălalt, în vreme ce pe alţii care au apărut înaintea lor sau după ei i-a lăsat în viaţă. Inclusiv supravieţuitorii şi soţia au nevoie de multă terapie ca să uite ameninţările.

Arestarea bărbatului care şi-a ucis doi bebeluşi a venit ca o uşurare pentru soţia şi ceilalţi cinci copii pe care i-a lăsat în viaţă. Femeia şi pruncii au trăit în teroare ultimii 16 ani: nu ştiau cine şi când urmează la loteria morţii.

De altfel, soţia individului nu s-a mai arătat în lume de mult timp şi nici nu mai are putere să îşi povestească drama.

Localnicii nu bănuiau că în spatele izolării familiei se ascunde un asemenea secret de moarte. Copiii pe care tatăl lor i-a lăsat în viaţă au încercat să ţină taina de teamă să nu păţească şi ei ceva: cel mai mic are 14 ani, cel mai mare - 19.

Nicolae Novăcescu, primar Cornereva: Copiii sunt printre copiii buni ai şcolii, nu lipsesc de la şcoală. Nu părea să se întâmple aşa ceva. Am rămas şi noi stupefiaţi că se poate întâmpla în comuna asta.

Mama celor doi prunci asasinaţi de tatăl lor urmează să stea de vorbă cu un psiholog, la fel şi copiii care au scăpat, în speranţa că vreodată vor uita trauma. Cât despre cel care le-a fost călău, îl aşteaptă cea mai grea pedeapsă din lege: 25 de ani de detenţie la închisoare ori într-un centru de psihiatrie.