Campanie antidrog pe ritm de manele, susţinută de Ministerul Tineretului şi de cel al Educaţiei

Data publicării:
florin-salam-vali-vijelie-arta-contra-drog

Turiştii aflaţi la Neptun au găsit staţiunea împânzită de postere care anunţă pentru miercuri un mare spectacol antidrog. Bizar li s-a părut multora să vadă că în cap de afiş se aflau doi cântăreţi de manele, Florin Salam şi Vali Vijelie. Însă adevărata surpriză a venit atunci când oamenii au văzut imprimate pe afiş siglele a două ministere: cel al Educaţiei şi cel a Tineretului.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, proiectul numit "Artă contra drog" urmăreşte "... să promoveze arta ca o modalitate benefică de petrecere a timpului liber, dar mai ales ca o alternativă de viaţă sănătoasă".

Oficialii din Ministerul Eduicaţiei s-au arătat surprinşi de acest parteneriat mai puţin obişnuit. „MEN nu a fost informat sau consultat în legătură cu utilizarea siglei în astfel de condiţii, motiv pentru care vom solicita partenerilor noştri eliminarea urgentă a siglei de pe afişele în cauză”, este poziţia prezentată de Biroul de Presă al Ministerului.

Reprezentanţii Ministerului Tineretului au cerut şi ei retragerea siglei de pe afiş. Nu am fost consultaţi pentru acest eveniment. Trebuiau să ne informeze şi noi să ne dăm acordul”, a declarat secretarul de stat Cosmin Cristian.

Oamenii de cultură consideră şi ei nefericită alăturarea mesajelor educative cu muzica de calitate îndoielnică, aşa cum este cazul manelelor.

„Este un produs subcultural, un produs care are impact pe un anumit tip de populaţie. La ce bun folosirea acestor oameni într-o campanie socială?”, este opinia realizatoarei emisiunii DigiCult, Iuliana Ciugulea.

Ceva mai multă înţelegere pentru spectacolele cu manele antidrog au arătat cei de la Ministerul de Interne, chiar dacă şi ei spun că n-au nimic de-a face cu proiectul.

În apărarea lor, cei care au organizat spectacolul spun că lista de participanţi a fost întocmită pe baza unor studii sociologice şi că respectă preferinţele publicului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri