Când are loc admiterea pentru şcolile de agenţi sau subofiţeri de poliție

Data actualizării: Data publicării:
politia jandarmeria FB MAI
Procurorii DNA fac, marți, mai multe percheziții la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. FOTO: Facebook MAI

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat, miercuri, că următoarea sesiune de admitere pentru şcolile de agenţi sau subofiţeri va avea loc în perioada 10 – 21 ianuarie 2019, fiind disponibile peste 2.800 de locuri. Până în 23 noiembrie se fac înscrieri la sediile inspectoratelor judeţene de Poliţie.

Potrivit MAI, înscrierile se pot face până la data de 23 noiembrie 2018, la sediul structurilor de resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului pe raza căruia îşi are domiciliul candidatul.

MAI reamimnteşte că nu mai este prevăzută limită de înălţime şi că la specializările Poliţie şi Frontieră nu mai este prevăzută limită maximă de vârstă.

De asemenea, pentru Poliţie, Frontieră şi Jandarmerie candidaţii nu trebuie să aibă semne particulare sau tatuaje care nu se acoperă de vestimentaţie în ţinuta de vară (pentru pompieri, nu este valabilă prevederea).

În plus, media generală la purtare din timpul liceului –trebuie să fie minim 9,00.

Pentru sesiunea de admitere care va avea loc în perioada 10 – 21 ianuarie 2019 sunt disponibile peste 2.800 de locuri, astfel Poliţia Română - 1 600 locuri, Poliţia de Frontieră – 280, Jandarmerie – 700 locuri; Pompieri – 300 locuri.

De anul acesta, proba de evaluare a performanţei fizice constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ prevăzut cu 11 obstacole, reamintesc reprezentanţii MAI.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri