De la nuntă, la spital. 63 de nuntași din Alba Iulia, inclusiv mirii, au făcut toxiinfecţie alimentară

Data publicării:
ambulanta 112

150 de persoane au fost invitate la nunta unor tineri veniţi special din Spania. Toată lumea s-a distrat la petrecerea organizată la un restaurant aflat la ieşirea din Alba Iulia. Spre dimineaţă însă, cheful s-a stricat după ce mai mulţi nuntaşi au început să se simtă rău.

M-au adus soţul cu copiii la urgenţe şi de acolo m-au internat de urgenţă”, spune Ana Cristea, mătușa mirilor.

„Eu personal am gustat din toate aşa că nu pot să spun că e de la un produs anume, de la ouă, sau de la prăjituri. Însă sunt pacienţi care n-au mâncat prăjituri şi tort şi ei au ajuns primii la urgenţe”, spune o altă participantă la nuntă.

63 de oameni au ajuns, în final, la Urgenţă, la Spitalul Judeţean din Alba Iulia.

Cei care au ajuns la noi au venit cu febră înaltă, dureri abdominale, crampe, scaune diareice apoase, cu stare generală extrem de alterată”, spune dr. Maria Kast, şefa secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Judeţean Alba.

Inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la cea Sanitar Veterinară au început o anchetă la restaurantul unde a avut loc nunta.

„A fost interzisă activitatea în blocul alimentar până la remedierea deficienţelor şi remediera situaţiei”, spune dr. Delia Oltean, purtător de cuvânt al DSVSA Alba.

Miri şi socrii mari aveau în plan să se întoarcă în Spania imediat după nuntă, dar au fost nevoiţi să îşi amâne plecarea.

Reprezentanţii restaurantului la care au petrecut nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri