Dosar penal în cazul studentei la Medicină. Procurorii spun că a murit pentru că nu a primit tratament și i s-a pus diagnosticul greșit

Data actualizării: Data publicării:
medici pe holul unui spital
Foto: Arhivă Digi24

Procurorii din Galați au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul studentei la Medicină care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, decesul tinerei de 21 de ani ar fi survenit ca urmare a neacordării tratamentului medical de urgenţă şi a diagnosticării greşite de către personalul medical. 

"La data de 16.11.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (2) din Codul penal, în cauza având ca obiect decesul numitei Anghel Mihaela, din municipiul Galaţi. S-a avut în vedere presupunerea că decesul a survenit ca urmare a neacordării tratamentului medical de urgenţă şi a diagnosticării greşite de către personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' Galaţi", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi

Dosarul penal menţionat a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

"Ulterior, cauza a fost preluată, prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, de către această unitate de parchet, în vederea efectuării urmăririi penale. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (2) din Codul penal", potrivit informării instituției. 

Tânăra de 21 de ani, studentă la Medicină, a ajuns la spital cu dureri și a fost trimisă acasă

Mihaela Anghele, o tânără de 21 de ani, studentă în anul trei la Facultatea de Medicină, a ajuns pe 28 octombrie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu dureri mari de spate, relatează Agerpres. Acolo, i s-au pus două diagnostice greşite, fiind trimisă acasă de două ori de cadrele medicale. După mai multe drumuri între spital şi domiciliu, când starea ei s-a agravat, a fost internată şi operată.

Tânăra a decedat în secţia reanimare a Spitalului de Urgenţă Galaţi în urma unei infecţii generalizate, după ce iniţial diagnosticul medicilor fusese lombosciatică.

Citește și: Mama studentei care a murit la Galați acuză medicii: "Au zis că se alintă. Nu știu ce i-au făcut, dar țipa"

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri