Dublu pericol la Calafat cu acordul primăriei

Data publicării:
calafat

Dublu pericol cu acordul primăriei la Calafat. Maşinile de gunoi aruncă deşeurile la o groapă ilegală aflată la 200 de metri de blocuri şi alimentează astfel incendiul care arde mocnit de peste o lună. În vreme ce localnicii sunt exasperaţi, edilii au evitat să dea explicaţii reporterilor Digi24 despre lanţul de probleme pe care ezită să îl rupă.

Maşina care descarcă gunoiul e a serviciului de salubrizare a primăriei Calafat. Şoferul nu se fereşte nici când vede că este filmat. Mai mult decât atât, recunoaşte că ce face e ilegal şi susţine că are acordul primăriei.

-Aici se aruncă, aici este groapa?!

-Aici, da.

-Păi este legal ce faceţi?!

-Nu e legal, dar....

-Cine v-a pus să-l aruncaţi aici?!

-De la primărie.

-De la primărie?!

-Da.

Şoferul primăriei nu este singurul care aruncă gunoiul în groapa ilegală de la marginea oraşului. Şi localnicii fac la fel.

Localnic din Calafat: Aici ne-a spus primarul, să aruncăm aici gunoiul.

-Aşa v-a spus primarul?!

-Da.

-Şi foc cine a dat?

-Foc, nu se ştie cine a dat foc.

De aproximativ o lună, groapa de gunoi ilegală de la marginea oraşului Calafat arde mocnit. Locuitorii sunt exasperaţi.

Localnică: Nu putem să mai stăm de miros aici. Când iese fumul ăla vine peste tot, mai ales când bate vântul. Intră şi în casă, da.

Localnic: Copiii mai mici nu puteau să mai stea aici pe bulevard din cauza fumului. Şi acum, şi ieri a fumegat, însă alaltăieri nu puteam să stăm pe bănci.

Contactaţi de jurnaliştii Digi24, reprezentanţii primăriei Calafat au refuzat să comenteze situaţia.

Leontin Afrenie, viceprimar Calafat: Doamnă, eu nu sunt în localitate acum... Sunt undeva, la Bucureşti, la... undeva. Dacă vreţi, mă sunaţi într-o jumătate de oră, o oră.

Ulterior, viceprimarul nu a mai răspuns la telefon.

2 milioane de lei a fost amenda aplicată de Garda de Mediu Dolj primăriei Calafat, în urmă cu două luni. Autorităţile din domeniu anunţă acum noi controale pentru săptămâna viitoare. Oraşul Calafat nu mai are groapă de gunoi din anul 2010. Deşeurile ar trebui transportate la 90 de kilometri, la depozitul ecologic de la Mofleni, de lângă Craiova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri