Este oficial. Indemnizaţiile pentru mame, fără plafon

Data publicării:
mame copii bebelusi GettyImages-110685668-1

La ceremonia învestirii noului ministru al Muncii, Klaus iohannis a anunţat că a promulgat legea privind indemnizaţiile mamelor.

Chiar astăzi am semnat un decret de promulgare pentru o lega care cu siguranţă este din zona dumneavoastră. Este vorba de decretul de promulgare pentru Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 111 din 2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor. Adică indemnizaţia pentru mame. Personal, consider că această lege este una bună, aşteptată şi binevenită. Vă încurajez pe dumneavoastră, şi pe dumneavoastră, domnule prim-ministru, să găsiţi în Guvern cele mai bune soluţii pentru a aplica cât se poate de repede această lege”, a spus preşedintele.

Guvernul s-a opus eliminării plafonului de cel mult 3.400 de lei, stabilit în 2010. Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a argumentat, iniţial, că bugetul nu-şi permite majorările de indemnizaţii care vor urma. Iar recent a declarat că prevederea ar putea fi aplicată, cel mai devreme, în a doua jumătate a acestui an.

Citiţi şi:

Vot final: Indemnizația pentru mame, fără plafon

Dispute pe tema indemnizației pentru mame. Ministru: Ar putea apărea fraude

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri