Interzicerea desenelor pe asfalt, motiv de ceartă între Firea și PNL

Data actualizării: Data publicării:
Conferinta-judeteana-a-PSD-Ilfov-gabriela gabi firea psd ro 17 08 2015

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, declară că desenele pe asfalt sunt permise în parcurile administrate de PMB prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, iar zvonurile contrare ar fi, de fapt, „o intoxicare, marca PNL București”. Zilele trecute, social-democrații i-au acuzat pe liberali și că ar avea un rol în problema sistării furnizării în București a agentului termic, ca urmare a conflictului ELCEN-Radet.

gabriela firea primarul general capitalei

Doresc să îi informez pe bucureşteni că nu este adevărat aşa ceva, nici poliţia locală, nici angajaţii ALPAB nu interzic copiilor să deseneze pe asfalt, este o înscenare, o intoxicare”, a transmis Firea, printr-un comunicat de presă. Edilul Capitalei mai susține că ar fi vorba de „cineva care a vrut să facă rău” și că informații de genul celor vehiculate în ultimul timp ar face parte „din planul de dezinformare și intoxicare a populației cu știri negative la adresa primarului general”.

Anterior comunicatului de presă, printr-o postare pe Facebook, Firea a arătat că zvonurile potrivit cărora copiii nu ar mai avea voie să deseneze cu cretă pe asfalt ar fi „o intoxicare” orchestrată de liberali. „Este o intoxicare, marca PNL București, care a și distribuit, prin gherila de partid, această știre falsă. Nu am dat un astfel de ordin aberant, am și eu copii mici și merg cu ei în parc, inclusiv pentru a desena pe asfalt. Ca să acopere neregulile patronate de PDL-PNL, în ani de zile în care au avut majoritatea în Consiliul General, precum și în ultimul an dezastruos de guvernare locală, acum se ocupă cu ce le-a mai rămas: să provoace situații - capcană, să împrăștie minciună, ură, dezinformare”, a scris primarul general.

Cele două reacții ale primarului general vin în contextul în care, zilele acestea, s-a răspândit cu viteză pe rețelele de socializare postarea unei mame care atrăgea atenția asupra unei noi interdicții impuse de Primăria Capitalei. „Ne-am întors din parcul Herăstrău, unde copiii au vrut să deseneze cu creta. Un paznic ne-a spus că nu mai avem voie. Contrariată, am sunat la administraţia parcului şi am aflat că desenatul cu creta este o activitate în sine, parcul fiind gândit doar pentru plimbări, aşa că trebuie să facem un protocol de organizare de activităţi pe care să ni-l aprobe Primăria Capitalei. N-am avut suficiente abilităţi de convingere că e vorba de o cretă care se duce la prima ploaie. Doamna de la telefon mi-a spus că, deşi nu e lege, primăria nu ne mai dă voie cu creta pe asfalt în parc”, este postarea devenită virală.

În urmă cu câteva zile, social-democrații i-au indicat pe liberali drept răspunzători și pentru ultimele evoluții ale conflictului ELCEN-Radet, evoluții în urma cărora 40% dintre bucureșteni riscă să rămână fără agent termic. „Sunt deja de notorietate ameninţările de la ELCEN către Primăria Capitalei, de fapt către bucureşteni că vor fi lăsaţi fără apă caldă şi căldură. În opinia mea, este o presiune din partea părţii liberale din guvernul tehnocrat către ELCEN pentru a pedepsi bucureştenii că au îndrăznit să voteze cu PSD la alegerile locale”, declara miercuri președintele social-democraților, Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri