Klaus Iohannis anunță redeschiderea piețelor de la sfârșitul săptămânii

Data actualizării: Data publicării:
piata din bucuresti
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că a discutat cu experții și a decis împreună cu guvernul redeschiderea piețelor la interior. Acestea vor fi redeschise de la sfârșitul acestei săptămâni.

„Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ.

Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa.

Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.

Asta fiind constată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele.

Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă.”, a declarat Klaus Iohannis.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri