Lupta unui străbunic cu statul. Asistenții sociali spun că e prea bătrân să-și crească strănepoata

Data publicării:
baran copil mana

Drama bărbatului a început în urmă cu nouă ani, când nepoata lui a plecat să muncească în străinătate şi nu s-a mai întors. Fiica ei, de doar două luni, a rămas în grija bătrânului. De atunci, asistenţii sociali l-au vizitat în fiecare an.

Fetiţa a împlinit 9 ani iar angajaţii Protecţiei Copilului au hotărât ca fata să fie dată în grija unei alte rude, pentru că străbunicul său este prea bătrân.

Vrea să mi-o ia (...) Dar mulţumesc lui Dumnezeu, nu am băut o pastilă în viaţa mea sau să mă duc la doctor. Eu sunt în stare. Cât mai trăiesc sunt în stare. Am zece milioane, nouă milioane şi opt sute pe lună pensie. Până la urmă pun şi o fată, o femeie să aibă grijă de ea”, spune străbunicul, Gheorghe Mardare.

„Deocamdată aşteptăm finalizarea anului şcolar pentru că fata să finalizeze cursurile clasei a doua iar după aceea, pe parcursul vacanţei, vom vedea dacă copilul va fi dat în plasament familial la acest unchi”, spune Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Copila îi spune „tată” străbunicului său şi se mulţumeşte cu puţinul pe care i-l oferă acesta. Este singurul părinte pe care l-a cunoscut vreodată şi nu vrea să plece de lângă el.

Fetiţa va rămâne în grija străbunicului său până la toamnă, când urmează ca Protecţia Copilului să ia o decizie definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri