Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Internațională a Romilor

Data publicării:
iohannis presidency
Foto; presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, care are loc anual pe 8 aprilie.

iohannis presidency
Foto; presidency.ro

De Ziua Internaţională a Romilor, transmit gândurile mele bune cetățenilor de etnie roma din țara noastră! Ca în fiecare an, 8 aprilie constituie și un prilej potrivit de a readuce în atenția publică problemele cu care se confruntă una dintre cele mai numeroase minorități etnice din Europa, care este încă expusă diverselor forme de excludere socială și de marginalizare”, se arată în mesajul președintelui.

Klaus Iohannis mai arată că „este important să înțelegem care sunt tradițiile, valorile, aspirațiile și nevoile comunităților rome, pentru a identifica acele soluții care contribuie concret la incluziunea socială a membrilor minorității rome, prezervând, în același timp, identitatea lor culturală”.

„În anul Centenarului României, trebuie să evidențiem contribuția cetățenilor de etnie roma la istoria și diversitatea societății noastre. Suntem, în aceeași măsură, datori să sprijinim această minoritate în rolul pe care îl joacă în consolidarea ţării noastre ca un spațiu al coeziunii sociale şi al solidarității în jurul marilor proiecte naționale, construite pe valorile toleranței și respectului reciproc”, precizează șeful statului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri