(P) Top 7 beneficii ale jocurilor lego în dezvoltarea copilului tău

Data actualizării: Data publicării:
digi24.ro

Sărbătorile bat la ușă, iar micuții tăi îl așteaptă cu sufletul la gură pe Moș Crăciun, la fel cum o făceai și tu în copilărie. E cea mai frumoasă perioadă din an, când darurile pe care le faci copilașilor tăi sunt așteptate cu atâta emoție.

Dacă încă nu știi ce cadouri să le pui sub brad, ce spui de un set lego pentru fiecare dintre ei? Nu contează vârsta, lego este pentru toată lumea și are o mulțime de beneficii care contribuie la dezvoltarea celor mici. Iată top 7 avantaje pe care jocurile de construcții le aduc asupra micilor exploratori!

1. Este stimulată creativitatea
Se știe că micuții exploratori au o imaginație de nedescris, iar prin intermediul unui astfel de joc sunt stimulați să și-o dezvolte, asta pentru că au libertatea să construiască absolut orice, nefiind obligați să respecte neapărat instrucțiunile. Iar acest lucru poate fi extrem de distractiv pentru ei.

2. Se dezvoltă capacitatea de a rezolva probleme
O abilitate extrem de importantă de care are nevoie oricine în viață, este capacitatea de a rezolva diferitele probleme cu tact și răbdare. Deseori copiii își pierd repede răbdarea și se plictisesc imediat, iar construind sunt invitați să-și cizeleze aceste porniri.

3. Copilul își dezvoltă abilitățile sociale
Socializarea este un aspect important în viață, iar copiii trebuie să înțeleagă și să-și dezvolte această abilitate încă de mici. Când aceștia construiesc în echipă ei învață să împartă și să comunice armonios cu ceilalți. Poate că vor exista și conflicte pe care vor învăța să le gestioneze.

4. Se dezvoltă inteligența spațială
Construirea obiectelor tridimensionale îl ajută pe cel mic să vizualizeze și să-și planifice în avans obiectivul de realizat, lucru ce îi va folosi mai târziu la diverse discipline școlare, matematica, geometria etc.

5. Copilul capătă abilități motorii fine
Precizia și coordonarea sunt două dintre abilitățile pe care cel mic învață să le stăpânească atunci când se joacă cu lego. Construirea structurilor de la cele mai simple la cele mai complexe, în funcție de vârstă, îl ajută să-și dezvolte aceste capacități extrem de utile în viața de zi cu zi.

6. Un beneficiu în dezvoltarea emoțională
Nu întotdeauna turnulețul sau castelul va ieși din prima, ceea ce-l va frustra maxim pe copilașul tău. El va învăța astfel ce înseamnă eșecul și că nu e un capăt de țară. O va lua de la început până va reuși. Se va obișnui să piardă și să fie perseverent. Poate că uneori să va lăsa și cu lacrimi, iar atunci e momentul să intervii tu ca părinte, să fii alături el, să-i validezi emoțiile și să-l ajuți să treacă peste. În momentul în care va reuși, va fi atât de mândru el și îi va crește considerabil stima de sine.

7. Este un mod excelent de a petrece timpul în familie
Poate că în timpul săptămânii nu ai atât de multă vreme la dispoziție să petreci cu copilul tău. Școala, jobul, treburile casnice sau activitățile extrașcolare vă împiedică să vă vedeți atât de des și să vă conectați emoțional. Dar în weekend este momentul ideal de petrecut în familie, și un astfel de joc poate fi mai mult decât distractiv, îți va fi imposibil să te plictisești. Așa îi vei oferi și copilului tău amintiri frumoase petrecute cu cei dragi.

La final

Pentru că este un joc pentru toate vârstele, ar trebui să cunoști și tipurile de produse existente pe piață, în funcție de vârsta copilului, astfel încât să alegi ce-i mai potrivit pentru copilul tău. Totul începe cu seturile Lego Duplo, destinate celor mai micuți cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani. Acestea conțin piese mari și rezistente care îl introduc pe cel mic în fascinanta lume a construcțiilor.

Apoi urmează jocurile de tip Minecraft, Friends, Ninjago sau Tehnic pentru copilașii de peste 6 ani, iar pentru cei mari de peste 12 ani există seturile Creator Expert care-i vor încânta de minune. Ce mai aștepți? Febra Crăciunului a început și e timpul să colinzi prin magazine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri