PNL: 30% din banii strânși de stat din piața jocurilor de noroc vor finanța programe de tratare a dependenței

Data publicării:
păcănele
Executivul a aprobat, joi, ordonanţa de urgenţă care reglementează domeniul jocurilor de noroc. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Național Liberal a transmis, sâmbătă, pe o rețea de socializare, că modul în care funcţionează piaţa jocurilor de noroc se va schimba fundamental, după aplicarea normelor prevăzute în ordonanţa aprobată de Guvern, joi. O parte din banii colectați de stat vor fi folosiți pentru programe de tratare a dependenței.

Contribuţiile plătite de firmele din domeniu vor aduce bugetului de stat un plus de 132 milioane lei pentru restul anului în curs şi 450 milioane lei pentru întreg anul următor.

”Modul în care funcţionează piaţa jocurilor de noroc se va schimba fundamental, după aplicarea normelor cuprinse în reforma propusă de Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Marcel Boloş. Contribuţiile care vor fi plătite de companiile din acest domeniu vor fi majorate, urmând să aducă bugetului de stat un plus de 132 milioane lei pentru restul anului în curs şi 450 milioane lei pentru întreg anul următor”, a transmis, sâmbătă, PNL, într-un comunicat de presă postat pe pagina oficială de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit liberalilor, cu 30% din aceşti bani se vor finanţa programe de prevenţie şi tratare a dependenţei.

”Ca noutate legislativă, pentru securizarea veniturilor bugetare, companiile din domeniu vor fi obligate la contractarea unei poliţe de asigurare care să garanteze plata taxelor şi a impozitelor datorate. Pentru a putea activa în România, operatorii din această piaţă trebuie să aibă sediul social în ţară şi să se înscrie într-un registru care va fi disponibil online. Astfel, vor fi mai uşor de găsit informaţiile despre operatori, licenţele pe care le deţin şi sediile pentru care au autorizaţie de derularea a acestor activităţi”, a mai transmis PNL.

Vânzarea băuturilor alcoolice în locurile în care se desfăşoară jocuri de noroc va fi interzisă.

”Potrivit ministrului de Finanţe Marcel Boloş, această reformă are scopul protejării jucătorilor vulnerabili, a creşterii veniturilor bugetare, dar şi a aducerii de mai multă ordine şi transparenţă în cadrul legal în care funcţionează companiile de jocuri de noroc”m, au mai transmis liberalii.

Executivul a aprobat, joi, ordonanţa de urgenţă care reglementează domeniul jocurilor de noroc.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri