Primarul din Miercurea Ciuc vrea să introducă patrule de „pază civilă” pe străzi. „Sunt furios din cauza batjocoririi orașului nostru”

Data publicării:
udmr nu sustine guvernul dancila
Korodi Attila, primarul din Miercurea Ciuc. Foto: INQUAM Photos/ OCtav Ganea

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila, vrea să introducă patrule de „pază civilă” în municipiu, pentru creșterea siguranței publice, deoarece „periodic se amplifică comportamentul agresiv al unor indivizi din oraș”. Edilul propune, de asemenea, ca sălile de jocuri de noroc să se închidă la ora 20, iar magazinele non-stop să poată funcționa doar până la 23:30.

„În calitate de primar al municipiului Miercurea Ciuc, nu pot să tac în problema siguranţei publice în oraş. Sunt furios din cauză că, periodic, se amplifică comportamentul agresiv al unor indivizi din oraş, sunt furios din cauza batjocoririi oraşului nostru liniştit şi drag”, a declarat primarul Korodi Attila luni, într-un mesaj video postat pe Facebook (de la min. 10:45).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Două femei din Miercurea Ciuc au fost bătute pe stradă săptămâna trecută, incident în urma căruia au fost reținute două minore de 14 și 15 ani.

„Sunt furios din cauză că, periodic se amplifică comportamentul agresiv al unor indivizi din oraș, sunt furios din cauza batjocoririi orașului nostru liniștit și drag. Trăim într-unul dintre cele mai calme și mai normale orașe din țară, însă atunci când auzim vestea unui atac asupra cuiva, victima este întotdeauna cineva cunoscut, un vecin, o cunoștință al unui prieten. Cu alte cuvinte, suntem o comunitate care se cunoaște, iar acest lucru face ca orașul nostru să fie locuibil. Suntem într-o poziție mult mai bună decât marile orașe, sau decât unele regiuni, dar asta nu înseamnă că putem privi ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile fără să luăm măsuri. Ne-am săturat!”, a declarat Korodi Attila luni.

El a spus că s-au luat măsuri în ultimii trei ani, prin înființarea poliției locale, montarea iluminatului stradal în zonele unde nu exista și a camerelor de supraveghere. Totuși, a mai adăugat Korodi, aceste măsuri nu sunt suficiente și e nevoie de un plan în 10 pași pentru asigurarea ordinii publice în oraș.

Printre acestea, se numără adoptarea unor legi necesare „pentru organizarea pazei civile”.

„Ar trebui adoptate legi și metodologii pentru a sprijini crearea grupurilor de pază civilă, care au un rol major la nivel de prevenire și care pot crește semnificativ siguranța publică prin consolidarea prezenței pe stradă, într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor și prin cooperare comunitară”, a afirmat Korodi Attila.

De asemenea, el a propus ca sălile de jocuri de noroc să se închidă la ora 20, iar magazinele non-top să ai bă program limitat.

„Limităm orele de deschidere ale sălilor de jocuri. Sălile de jocuri din Miercurea-Ciuc pot funcționa doar până la ora 20.00. Numărul crescut de săli de jocuri creează probleme serioase de ordine publică în orele târzii ale serii. Au existat numeroase solicitări din partea cetățenilor pentru eliminarea acestora. În plus, din cauza legislației prea permisive, sălile de jocuri cauzează probleme grave pentru familii, indiferent de nivelul lor de trai”, a mai spus Korodi.

„Eliminăm deschiderea 24 de ore din 24 a magazinelor care funcționează non-stop. Toate magazinele alimentare trebuie să se închidă la ora 23:30. Au existat multe plângeri din partea locuitorilor care au reclamat că există o problemă constantă de consum de alcool, zgomot și dezordine în timpul orelor de noapte, lângă magazinele deschise în sistem non-stop.”

Primarul a mai arătat că vineri va lansa o petiție în sprijinul inițiativei, pentru că, altfel, „revendicările pe care le facem nu vor fi luate în serios la București”.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri