Prohibiţia generală a pescuitului în România începe sâmbătă

Data publicării:
pescar
Foto: Shutterstock

Prohibiţia generală a pescuitului în România va începe sâmbătă, astfel că pescarii împătimiţi vor putea captura peşti în următoarea perioadă doar în anumite condiţii şi în unităţile care au ca obiect de activitate acvacultura.

pescar
Foto: Shutterstock

Potrivit unui comunicat de presă remis joi de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), prohibiţia va dura 60 de zile în habitatele piscicole naturale din România şi 45 de zile în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv în Golful Musura.

„În zona care constituie frontieră de stat cu Ucraina, în fluviul Dunărea, prohibiția se instituie în perioada 22 aprilie - 5 iunie inclusiv, pe o durată de 45 de zile”, se precizează în sursa citată.

Comunicatul ARBDD aminteşte că pescuitul femelelor de raci este interzis până la data de 15 iunie inclusiv, perioadele în care scrumbia nu poate fi capturată pe Dunăre, zonele de refacere a resursei piscicole din Deltă, precum şi uneltele a căror utilizare este interzisă în perimetrul Rezervaţiei.

Ordinul comun al ministrului Agriculturii şi ministrului Mediului nr. 8/174 februarie 2018 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în 2018 permite pescuitul în perioada de prohibiţie în unităţile care au obiect de activitate acvacultura şi care nu sunt situate în Delta Dunării.

În amenajările piscicole din Rezervaţie, pescuitul este permis în perioada de prohibiţie doar dacă administratorii deţin licenţă emisă de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, au avizul ARBDD şi anunţă Administraţia Rezervaţiei cu 48 de ore înainte de desfăşurarea partidelor de pescuit.

Perioada de prohibiţie este stabilită anual de autorităţi în baza unor studii efectuate de specialişti în piscicultură şi are drept rol protejarea speciilor de peşti în perioada şi zonele în care se înmulţesc, astfel încât să se asigure o exploatare durabilă a resursei naturale.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri