"RADARUL PĂDURILOR", obligatoriu din 8 octombrie. Cum va funcţiona sistemul?

Data publicării:
defrisari padure munte

Doina Pană a precizat că, în urma testării sistemului de control, cunoscut ca "Radarul pădurilor", în nouă judeţe din ţară (Alba, Argeş, Bihor, Caraş-Severin, Covasna, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea), a făcut, printr-o hotărâre de Guvern, adoptată miercuri, unele modificări de natură tehnică, pentru clarificarea unor aspecte. 

Totodată, a crescut cantitatea de lemn care poate fi transportată de cetăţeni cu atelaje, pentru uz casnic, de la un metru cub la trei metri cubi pe transport. În această situaţie, cel care transportă nu trebuie să acceseze sistemul informatic, ci primeşte aviz de la lucrătorul silvic.

Ministrul a mai spus că softul a fost perfecţionat şi permite efectuarea de controale fără a fi oprite maşinile care transportă lemn, prin verificarea numărului de înmatriculare pentru a vedea dacă există un aviz valabil care însoţeşte transportul. "Ca la rovinietă, să nu tragi pe toată lumea pe dreapta", a completat Pană. Sistemul va fi testat în toată ţara din 21 septembrie, după cum a dispus Pană printr-un ordin de ministru, şi implementat obligatoriu din 8 octombrie, aşa cum a prevăzut de la început HG nr. 470/2014 privind provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri