Exclusiv Sondaj Avangarde: Românii nu simt ieftinirea alimentelor de bază. Ce măsuri cred că ar trebui să ia Guvernul pentru a acoperi deficitul

Data publicării:
marcel ciolacu in magazin
Ciolacu s-a dus să vadă "cu ochii lui" dacă au scăzut prețurile la alimente. FOTO: Facebook Marcel Ciolacu

Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la comanda Digi24, marea majoritate a românilor nu simt scăderea prețurilor alimentelor de bază. Doar 18% dintre aceștia au spus că au resimțit ieftinirile, în timp ce 73% au spus că nu.

Sondajul, realizat în perioada 9-11 august, arată că ieftinirile anunțate de Guvern și de Consiliul Concurenței nu prea au fost resimțite și în buzunarul românilor.

În cazul celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani procentele sunt asemănătoare, 74% afirmă că nu au resimțit ieftinirile, în timp ce 19% spun că au cumpărat alimente de bază la prețuri mai mici.

Procentul celor care au făcut economii după ieftiniri crește în rândul celor care au vârsta cuprinsă între 31 și 60 de ani.

Ce măsuri cred românii că ar trebui să ia Guvernul pentru a acoperi deficitul

Potrivit sondajului Avangarde, peste 50% dintre români sunt de părere că Guvernul ar trebui să reducă numărul bugetarilor pentru a acoperi deficitul. 32% sunt de părere că bani în plus ar putea veni din supraimpozitarea marilor companii.

Procentul celor care cred că ar trebui dați afară bugetari scade în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. 6% dintre aceștia cred că o soluție ar fi un împrumut de la Fondul Monetar Internațional, în timp ce nimeni nu susține majorarea taxelor și impozitelor.

În rândul cetățenilor cu vârsta între 31 și 60 de ani, precum și a celor peste 61 de ani, principala soluție pentru reducerea deficitului este reducerea numărului bugetarilor.

Sondajul a fost realizat la comanda Digi24, în perioada 9-11 august, prin telefon, la întrebări răspunzând 880 de oameni.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri