Specialist în resurse umane: Le sugerez tinerilor să facă practică voluntară în corporații 

Data publicării:
targ universitati 3428546-Mediafax Foto-Liviu Chirica

Mihaela Forgaiu a afirmat că cele mai căutate domenii sunt cele legate de aplicații, de IT, programare, dar și de rețelele sociale. De asemenea, limbile străine rare, cum ar fi chineza, japoneza, finlandeza, sunt la mare căutare.

„Joburile interesante și bine plătite se transformă radical în funcție de ce se întâmplă în realitatea socială curentă”, a spus invitata Adrianei Nedelea.

Acesta le-a recomandat elevilor să facă practică neplătită încă din timpul liceului.

„Le sugerez tinerilor, elevilor, să facă practică voluntară în corporații. Acolo există o scenă în care competențele tale se văd și vor fi descoperite. Se pot face multe alegeri inteligente. Există specialiști în așa numita consiliere vocațională, care te îndrumă să faci pași inteligenți”, a susținut Mihaela Forgaiu.

Specialistul în resurse umane este de părere că un tânăr fără experiență, dar care a participat la multe activități de voluntariat are șanse mai mari de angajare.

Potrivit acestuia, atunci când alegi facultatea pe care vrei să o faci, este foarte important să-ți cunoști pasiunile, pentru că „se pune problema să faci cu mare pasiune ceea ce faci”.

„Este important să fie un selector între familie, prieteni, societate, media și să poți, cu mintea ta, să decizi ce e mai bine pentru tine, pentru viața ta”, a mai spus Mihaela Forgaiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri