Sari la conținut

Studiu Uber. 8 din 10 şoferi bucureşteni recunosc că au parcat neregulamentar

Opt din 10 şoferi bucureşteni recunosc că au parcat cel puţin o dată neregulamentar, petrecând adesea mai mult timp pentru a căuta un loc de parcare decât pentru a ajunge la destinaţie, potrivit unui studiu realizat de Uber şi publicat luni, informează news.ro.

Totodată, 4 din 10 persoane recunosc că au fost implicate cel puţin o dată într-un conflict verbal sau fizic privind un loc de parcare.

„Lipsa locurilor de parcare este pe locul al doilea în topul problemelor privind circulaţia maşinilor în Bucureşti, după aglomeraţie şi urmată de starea proastă a străzilor. O altă problemă semnalată de peste 80 de respondenţi sunt persoanele care percep taxa de parcare în mod abuziv”, se arată în studiu.

Astfel, 62% dintre şoferii din Bucureşti se confruntă zilnic cu problema găsirii unui loc de parcare, în centru, la serviciu sau în zona unde locuiesc.

„47% au fost implicaţi cel puţin o dată într-un conflict verbal sau fizic legat de un loc de parcare, în timp ce peste jumătate spun că întârzie frecvent la serviciu, la întâlniri sau la evenimente pentru că pierd mult timp căutând parcare”, se arată în studiu.

De departe, zona cea mai problematică este centrul oraşului, conform a 78,4% dintre respondenţi, urmată în top de zonele rezidenţiale şi de cele de birouri, potrivit studiului. În plus, 52% dintre respondenţi au declarat că folosesc transportul în comun sau servicii ca Uber atunci când merg în zone cu puţine locuri de parcare.

„La capitolul soluţii, cei mai multi respondenţi susţin investiţiile în infrastructură (82% dintre respondenţi), urmate de încurajarea alternativelor la maşina personală - transport în comun, piste pentru biciclete, servicii ca Uber (60% dintre respondenţi)”, se arată în comunicat.

În Bucureşti sunt aproximativ 200.000 de locuri de parcare la peste 1 milion de maşini, potrivit informaţiilor existente, ceea ce înseamnă un loc de parcare pentru cinci maşini. Conform TomTom Index, Bucureştiul se regăseşte pe locul 5 în topul celor mai aglomerate oraşe din lume şi este cel mai congestionat oraş din Europa.

Lansat în Bucureşti în februarie 2015, Uber a ajuns la peste 300.000 utilizatori. Peste 20% din curse încep sau se termină lângă o staţie de metrou sau un nod important de transport, potrivit companiei.

Pe aceeași temă