Un nou focar de infecție cu COVID-19. Angajați din două centre de asistență socială, confirmați pozitiv

Data publicării:
pacient doctor
Sursa foto: Getty Images

16 angajați ai două centre rezidențiale de asistență socială, unul din Pașcani și altul din afara localității, au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Centrul din Pașcani este pentru copii cu handicap sever.

“Toți angajații din centrele rezidențiale ale Direcțiilor de Asistență Socială și a Protecției Copilului Iași, și nu numai, sunt testați din două în două săptămâni. În data de 18 iunie, au făcut testul COVID angajații din centrul Pașcani și dintr-o unitate subordonată din afara localității Pașcani. Pe data de 19 s-au primit rezultatele și 11 s-au dovedit a fi pozitivi la centrul din Pașcani și cinci s-au dovedit a fi pozitivi din localitatea de lângă Pașcani. Cinci au fost chemați la DSP, urmând să fie internați la boli infecțioase în Iași”, a declarat, la Digi24, Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Acesta a precizat că urmează în curând să fie testați și copiii.

“La centrul din Pașcani am luat măsuri de dezinfecție și stabilirea unor circuite clare. Copii au fost izolați și s-a mărit distanța dintre paturi. Acolo este vorba de un centru cu copii cu handicap sever. Mulți dintr ei sunt imobilizați la pat și este greu de lucru. Au fost trimise combinazoane și alte materiale sanitare. Au fost chemați toți angajații din concedii medicale și de odihnă și în felul acesta sperăm să putem acoperi turele. De asemenea, din alte centre unde se pot face schimburi. Spre exemplu, la Pașcani avem un centru de zi. Nu mai lucrează. Vom apela și la acei angajați. O să lucreze în continuare pentru a acoperi deficitul”, a mai spus Tiberiu Bantaș.

Redactor: Alexandru Costea

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri