Un pompier care a găsit 1000 de lei i-a returnat proprietarului. Va fi recompensat cu o diplomă de la ISU şi o notă bună la dosar

Data publicării:
pompier

Un pompier din judeţul Iaşi care a găsit suma de 1000 de lei într-o parcare i-a returnat proprietarului de drept. Suma reprezintă mai mult de jumătate din salariul lui pe o lună. Militarul Petru Martinică şi-a anunţat superiorii, iar banii au fost returnaţi celui care i-a pierdut.

De şapte ani, plutonierul Petru Martinică lucrează la Staţia de Pompieri din Târgu Frumos. Vineri dimineaţă a observat mai multe bancnote de 100 şi 10 lei împrăştiate printre maşini. S-a apucat să le adune, iar la final ţinea în mână peste 1000 de lei. Şi-a anunţat superiorii, iar la scurt timp a apărut şi proprietarul de drept al banilor, care căzuseră dintr-un buzunar. Acesta nu spera să îşi recupereze banii.

Nu este pentru prima dată când plutonierul Petru Martinică face un asemenea gest, ci e chiar a patra oară. „M-am bucurat enorm că am putut ajuta persoana care i-a pierdut”, a declarat el cu modestie.

Plutonierul va fi recompensat de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă cu o diplomă şi o notă pozitivă la dosar.

Sunt însă şi români care nu ar face ca pompierul ieşean. Reporterii Digi24 Iaşi au chestionat câţiva trecători: ce ar face cu nişte bani găsiţi? Câteva răspunsuri: „Păi ştiţi că banii nu stau în loc, normal că i-aş cheltui. De ce să-i duc la poliţie?, „I-aş lua. E greu traiul. Nu i-aş lua. Ce să fac cu ei? (I-aţi lăsa acolo?) Păi da! Păi nu!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri