Sari la conținut

Vasluienii au inventat ștrandul fără apă

La ștrandul din Vaslui, oamenii stau la soare tolăniţi pe şezlonguri, iar când simt că s-au încins, merg la duşuri. Altă variantă de a se răcori nu au, pentru că, deşi este vorba de un ştrand, în bazine nu e nicio picătură de apă.

„E cam rău din punct de vedere al vremii. E foarte cald și mai vrei să te răcorești și ai nevoie de apă, bineînțeles. Am venit doar la bronz. Mai venim și noi cu apă”, spune o tânără.

Nici măcar nu putem consuma nimic, muzică nimic, doar bronz! Stai un pic și pleci”, spune o alta.

Legislația în România presupune obligativitatea de a avea salvamari la toate bazinele publice. S-a încercat angajarea de salvamari înaintea începerii sezonului. Din păcate, nu am primit concursul vasluienilor dornici de a profesa această meserie”, explică Bogdan Iamandei, directorul Direcției de Administrare Piețe Vaslui.

Aşa că autorităţile au preferat să împrejmuiască bazinul pentru a fi sigure că accidentele nu se produc în piscină, nici măcar în lipsa apei. Cum în oraş nu există nici măcar piscine private, localnicii au găsit alternative pentru a se răcori. „Stau lângă o arteziană din asta”, spune un localnic.

Singura veste bună pentru cei care vor totuşi să meargă la ştrandul fără apă este că intrarea este gratuită.