VIDEO. La munte, pe serpentine și printre gropi

Data publicării:
gropi drum

Drumul Naţional 71 arată jalnic pe o bucată de 21 de kilometri, între Sinaia şi Moroeni. Stratul de asfalt este vizibil diminuat, plin de denivelări şi gropile apar la tot pasul. Periculos este faptul că şoferii se lovesc de ele tocmai în curbe şi, de multe ori, pentru a le ocoli, sunt nevoiţi să o ia chiar pe contrasens.

Șofer: „Numai găuri, numai hopuri, fel şi fel. Mai ales să vii încărcat cu ceva... e vai steaua lui de drum”.

Şoseaua dintre Sinaia şi Târgovişte are în total 66 de kilometri şi urcă până la o mie de metri altitudine. Este una din cele mai circulate căi pentru şoferii care caută o alternativă pentru a ajunge pe Valea Prahovei. Zilnic pe aici trec în medie 15.000 de maşini.

Găurile din asfalt sau lipsa unor măsuri de siguranţă reprezintă adevărate teste de anduranţă pentru şoferi. Între Fieni şi Sinaia este una din capcanele pe care Drumul Naţional 71 le întinde şoferilor. Din cauza alunecărilor de teren, asfaltul este surpat pe o bandă întreagă şi singura măsură pe care autorităţile au luat-o până acum a fost instalarea unor balize de semnalizare”.

De un sfert de secol, pe această şosea nu s-au făcut cu adevărat lucrări de reabilitare.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa: „Am avut discuţii şi cu miniştrii Transporturilor, vreo cinci la număr până astăzi, am avut discuţii şi cu cei din conducerea Companiei Naţionale de Drumuri”.

Acum două luni, localnicii din Pucioasa, localitate aflată pe traseu, au blocat pentru o oră drumul în semn de protest. Alţii au trimis scrisori către CNADNR.

Sesizarea unui telespectator către CNADNR: „Revin cu acest mail, după aproape un an şi jumătate de la primul, transmis doar la CNADNR (greșeala mea!) şi la care nu am primit nici măcar un răspuns. Menţionez că drumul se află în aceeaşi stare jalnică, ba chiar au dispărut şi parapeţii din plastic din zona podurilor, fiind înlocuiţi de sfori din plastic (siguranţă maximă!). Chiar nu se poate face nimic pentru a remedia acest drum naţional sau ar trebui să avem şi câteva accidente serioase cu pierderi de vieţi omeneşti, pentru că se pare că doar maşinile zburate de pe şosea nu au impresionat pe nimeni!".

Autorităţile judeţene spun că şefii de la drumuri au comandat un studiu de fezabilitate, însă reprezentanţii CNADNR nu au răspuns solicitărili Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri