VIDEO. Revoltă în Bihor. Zeci de localnici din Borod au protestat faţă de violenţa rromilor din comună

Data actualizării: Data publicării:
revolta Borod1

Mai mulţi localnici s-au strâns, vineri seara, în faţa Primăriei din comuna bihoreană Borod, unde au protestat faţă de agresivitatea rromilor din zonă. Localnicii s-au revoltat după ce trei bărbaţi au fost bătuţi de mai mulţi rromi.

imagini: localnică Borod

Oamenii din comună povestesc că trei minori din comunitatea de rromi au fost prinşi la furat, într-o gospodărie, chiar de către proprietari. Cei trei au fugit, dar câteva minute mai târziu au venit însoţiţi de zeci de persoane.

"Au sărit pe proprietarul gospodăriei şi l-au bătut şi pe el, şi pe cei doi băieţi ai lui. Erau plini de sânge băieţii", spune o localnică.

Cei trei bărbaţi loviţi au fost transportaţi la spital de echipaje ale SMURD şi ale Ambulanţei.

ATENŢIE! IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL

baiat lovit2
baiat lovit2

Nu este singurul incident violent petrecut în Borod şi ai cărui autori sunt rromii din comună. "Ne ameninţă şi ne lovesc de multe ori. Mie mi-au dat cu sticle în maşină. Nu ştiu ce să mă fac. Sunt foarte agresivi", spune altă localnică.

Nemulţumiţi de situaţie, zeci de oameni din sat s-au adunat, imediat după incident, în faţa Primăriei locale. Au cerut ca autorităţile să intervină pentru ca actele violente să înceteze.

Într-un comunicat, Poliţia Bihor a transmis că a fost sesizată prin 112, la ora 18:04, că în Borod a avut loc un conflict între mai multe persoane. Poliţiştii de la Secţia Borod s-au dus în zonă şi i-au identificat pe cei implicaţi în scandal.

"Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că în altercaţie au fost implicate 14 persoane, toate din localitatea Borod, dintre care 4 au fost agresate, 3 fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a stabilit că altercaţia ar fi fost declanşată după ce ce trei minori ar fi fost surprinşi în această după-amiază, într-o livadă de meri din localitate, în conflict fiind implicate două familii, respectiv cea a proprietarului livezii şi cea a minorilor", a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii fac cercetări pentru tulburarea liniştii publice şi loviri şi alte violenţe.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri