Șofer băut din Brașov, oprit în trafic și reținut de alți conducători auto

Data actualizării: Data publicării:
masini trafic politie rutier FB

Un tânăr şofer din Braşov, care a condus maşina aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice în localitatea Sânpetru, a fost oprit şi împiedicat de participanţii la trafic să-şi continue drumul, aceştia din urmă sesizând poliţia. 

masini trafic politie rutier FB
Foto: Facebook


"La data de 5 martie a.c., în jurul orelor 20,15 poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Braşov au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Drumul cu Plopi din localitatea Sânpetru, judeţul Braşov, un tânăr în vârstă de 23 ani conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Participanţii la trafic au oprit bărbatul în cauză până la sosirea echipajului de poliţie", conform IPJ Braşov, citat de Agerpres

Potrivit poliţiştilor, ceilalţi şoferi au sesizat că bărbatul de 23 de ani conduce autoturismul cu o viteză mult mai mare decât cea permisă în localitate, i-au blocat drumul, determinându-l astfel să oprească şi, apoi, au apelat la oamenii legii. 

Şoferul a fost testat de poliţişti din punct de vedere al prezenţei alcoolului în aerul expirat, rezultatul fiind de 0.74 mg/l alcool pur. În consecinţă, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente. 

"Inspectoratul de Poliţie al judeţului Braşov adresează mulţumiri cetăţenilor pentru spiritul civic de care au dat dovadă şi susţine actele prin care comunitatea contribuie la procesul de descurajare a acestui gen de fapte", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Alina Ivan. 

Tot marţi seara, pe şoseaua care leagă municipiul Braşov de localitatea Sânpetru a avut loc un accident în care un bărbat, care a încercat să treacă drumul prin loc nepermis, a fost accidentat de un autoturism, potrivit IPJ Braşov. 

O a doua victimă a accidentului a fost câinele bărbatului, pe care acesta îl scosese la plimbare şi care, datorită martorilor la accident, a ajuns la o clinică veterinară, aceştia încercând să contacteze stăpânul animalului prin intermediul reţelelor de socializare pentru a-i transmite informaţii despre patruped.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri