SRI, exercițiu antitero cu muniție de manevră în București, Giurgiu și Brașov. „Atacatori singuratici acționează în zone aglomerate”

Data actualizării: Data publicării:
luptator sri cu pusca in masina de inteventie
Luptător SRI Antitero. Foto: SRI

Serviciul Român de Informații anunță un exercițiu antiterorist marți, care va avea loc în mai multe locuri din București și județele Giurgiu și Brașov. Cetățenii care devin martori ai evenimentului sunt îndemnați să urmeze indicațiile echipelor antitero.

ACTUALIZARE 12.47 SRI anunță că exercițiul antiterorist de marți are loc în fiecare an, împreună cu instituțiile din Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT).

„Se derulează dinamic în mai multe puncte din țară. Pentru a fi veridic și cât mai util pentru participanți, nu putem dezvălui exact locurile în care vor exista incidente. În scenariile pe care le am pus în practică astăzi am avut în vedere o cazuistică relevantă din ultimii ani în multe atentate teroriste din Europa și nu numai. Este vorba de atacatori singuratici, în proces rapid de radicalizare, care acționează la întâmplare în zone foarte aglomerate și care ulterior se retrag de la locul faptei. Obiectivul principal al exercițiului este verificarea modului în care instituțiile cooperează și comunică între ele într-o situație cu multe necunoscute”, a precizat SRI.

Știrea inițială

„Atenție. Marți, 8 noiembrie, are loc un exercițiu antiterorist în mai multe puncte din București, județul Giurgiu și județul Brașov. Exercițiul presupune inclusiv utilizarea de muniție de manevră și de mijloace pirotehnice. Cetățenii care devin martori ai evenimentelor sunt rugați să urmeze indicațiile echipelor de securitate a exercițiului”, a anunțat SRI marți dimineață, pe pagina de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri