Test PCR obligatoriu la intrarea în Marea Britanie, inclusiv pentru persoanele vaccinate anti-COVID

Data actualizării: Data publicării:
reguli călătorie marea britanie
Marea Britanie se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri cu noua variantă Omicron. Foto: Profimedia Images

Marea Britanie a decis sâmbătă ca toate persoanele care intră în țară să prezinte un test COVID-19 negativ. Noua măsură se aplică începând de marți, inclusiv celor vaccinați și este menită prevină apariţia mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron, descoperită deja la 160 de cetățeni, potrivit BBC.

Începând de marți, 7 decembrie, la intrarea în Marea Britanie va fi solicitat un test negativ de tip RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare, inclusiv persoanelor vaccinate anti-COVID cu schema completă.

În prezent, persoanele care sosesc în UK trebuie să se autoizoleze şi să se testeze în maximum două zile de la sosire.

„Observăm o creştere a numărului de cazuri legate de călătorii”, a explicat ministrul britanic al sănătăţii Sajid Javid în declaraţia în care a anunţat instituirea noilor măsuri, potrivit BBC, citat de Agerpres.

Acesta a precizat, de asemenea, că Nigeria va fi adăugată pe lista roşie, alături de Africa de Sud şi de alte ţări africane. Persoanele care vor intra în Marea Britanie din aceste state vor fi izolate 10 zile, în hoteluri de carantină.

Varianta Omicron a coronavirusului provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Datele preliminare sugerează că noua variantă are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante şi se transmite mai uşor decât Delta, variantă dominantă în prezent şi cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri