Video&Foto TIR plin cu piese auto, în care se aflau peste 3,3 tone de tutun neprelucrat, depistat la vamă. Marfa era ascunsă în cutii de carton

Data actualizării: Data publicării:
3 tone de tutun neprelucrat ascuns în cutii de carton.
3 tone de tutun neprelucrat ascuns în cutii de carton. Foto: Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au descoperit, într-un TIR încărcat cu piese auto, 3.350 de kilograme de tutun neprelucrat, pentru care nu existau documente legale. Marfa, care era ascunsă în mai multe cutii din carton, a fost ridicată de către autorități, potrivit unui comunicat transmis de Poliția de Frontieră.

La Vama Giurgiu s-a prezentat, joi, pentru controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean leton, în vârstă de 51 de ani, la volanul unui camion.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta piese auto din Bulgaria pentru o societate din Ungaria, precum și 9 paleți cu semințe de susan, destinați Letoniei.

Cu ocazia controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit că în compartimentul pentru marfă, în interiorul paleților, se aflau de fapt 25 de cutii din carton, în care era ascunsă o cantitate considerabilă de tutun neprelucrat. Era vorba de 3.350 kilograme de tutun neprelucrat, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență.

Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră

Întreaga cantitate de tutun, estimată la o valoare de 201.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, față de cetățeanul leton se derulează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri