Sari la conținut

Toader: Protocoalele SRI-Parchete trebuie desecretizate, nu doar denunţate

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că denunţarea protocoalelor secrete încheiate între SRI şi Ministerul Public nu este suficientă și că este nevoie şi ca ele să fie desecretizate, potrivit News.ro.

CREDIT BANCA DOSAR HARTII AGERPRES

Foto: Agerpres

„Nu e suficient să denunţi, că dacă denunţi ce faci? Nu mai este în vigoare, îl laşi inoperant, inaplicabil, dar cred că mai interesant ar fi să îl şi vedem, să îl şi desecretizăm, să ştim cum au funcţionat aceste structuri, cum s-a desfăşurat această colaborare, activitate mixtă”, a spus ministrul.

Întrebat dacă el va mai accepta semnarea unor astfel de protocoale, Tudorel Toader a răspuns: „Sigur, nu voi menţine astfel de protocoale, astfel de colaborari, decăt în limitele strict ale competenţelor legale”, a afirmat el la un post de televiziune.

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul Adrian Ţuţuianu, a anunţat, marţi, că directorul SRI, Eduard Hellvig, a dispus denunţarea de către Serviciu a protocoalelor de colaborare interinstituţionale care nu mai respectă criteriile de necesitate, actualitate sau utilitate.